MiLo, Mihai & Loredana, rocking world design trends from Gibraltar Business
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 668 Vizualizări

MiLo, Mihai & Loredana, rocking world design trends from Gibraltar

În toamna anului trecut, am avut bucuria să mă întâlnesc cu Mihai Băldean și Loredana Papp-Dinea, MiLo, doi designeri târgumureșeni care fac o super echipă atât în plan profesional cât și în viață. Atunci, am povestit cu ei despre munca remote, dar și despre articolul realizat de Loredana și Mihai – un ghid al trendurilor din design în 2016. Anul acesta, îi regăsim plecați în Gibraltar de unde continuă să lucreze remote și să contribuie și la imaginea câtorva evenimente din Târgu Mureș. De asemenea, au revenit cu un articol mai amplu – Design Trends. 2017, tot pe platforma Behance. Dacă articolul de anul trecut s-a bucurat de mare trecere, cu peste 160 000 de vizualizări, cel de anul acesta a avut un succes uriaș, apropiindu-se de 700 000 de vizualizări, cu aproape 60 000 de like-uri și peste 1000 de comentarii.

Rep.: Articolul vostru despre trendurile anului 2017 în design a prins chiar mai bine decât cel de anul trecut. Spuneți-mi câte ceva despre reacțiile/feedbackul pe care l-ați primit?

MiLo: Valul de reacții generate de acest articol ne-a luat și pe noi prin surprindere, având aproape 700 de mii de accesări  (până la sfârșitul anului estimăm că vom ajunge la 1milion de vizualizări deoarece suntem pe locul întâi în căutările google pentru cuvintele cheie „design trends” si menținându-se pe prima poziție pe Behance timp de 4 luni . Articolul a fost tradus în chineză, japoneză și rusă, iar Adobe l-a sharuit pe contul lor de Twitter, făcând ca numărul de accesări să explodeze. Notorietatea acestui articol a ajuns chiar și până în Târgu Mureș, o tânără s-a inspirat din el pentru lucrarea de licență, iar apoi a fost plăcut surprinsă să afle că autorii sunt din același oraș cu ea.

Chiar și aici, în Gibraltar, am avut o surpriză plăcută atunci când un developer și un designer au fost foarte încântați să ne cunoască personal, ei fiind familiarizați cu munca noastră de pe Themeforest. E foarte plăcut atunci când oamenii spun că proiectele noastre îi inspiră în propriile lor creații.

Rep.: Cât din ce preconizați voi la începutul anului s-a și întâmplat? În ce măsură un articol de genu, pe lângă anticiparea tendințelor, le și influențează?

MiLo: Atunci când un articol este citit de aproape un milion de oameni, cu siguranță îi va influența pe o parte dintre ei. Câteva dintre tendințele anticipate au luat cu asalt lumea design-ului în acest an și s-au regăsit în aproape orice proiect.

MiLo, Mihai & Loredana, târgumureșeni în Gibraltar

Reporter: Când am vorbit pentru interviul de anul trecut erați încă în țară și țin minte că ați stat puțin pe gânduri când am vorbit despre rămas/plecat.  Cum se face că ați ajuns în Gibraltar?

MiLo (Mihai și Loredana): Aventura în Gibraltar, mai exact la PartyCasino.com, a început tot datorită portofoliului de pe Behance, care a fost remarcat de unul dintre managerii de la GVC Holdings, cea mai mare corporație din domeniul jocurilor de noroc și pariurilor online, care i-a oferit un contract lui Mihai, iar, deși, proiectul MiLo e primordial pentru noi, unele oferte nu pot fi refuzate. Chiar dacă am plecat din țară continuăm să lucrăm la proiecte în Târgu Mureș, puteți să ne vedeți amprenta în noul branding al Medifun-ului,  la fiecare eveniment al Laboratorului de Techno, Avimag, sau OWPN.

Rep.: Cum e acolo în ce privește munca, dar și viața?

MiLo: Viața la mare e în general boemă și stilul relaxat de viață de aici te acaparează foarte ușor. Micul nostru studio de design, MiLo, și-a schimbat locația, dar ca și până acum continuăm să lucrăm o mare parte din proiecte remote, noutatea fiind că acum avem și câteva proiecte freelance cu companii de jocuri de noroc de aici.

Rep.: Ați început deja să lucrați la articolul pentru 2018?

MiLo: Documentarea pentru articolul din 2018 va începe din octombrie, în ultimul trimestru al anului când încep să se definitiveze tendințele care vor rămâne, dar și cele care dispar ușor și pe care nu le vom mai include. Pe lângă acest articol, acum lucrăm la un mic manual de tipografie, cu reguli de bază, necesare oricărui designer.

Interviul din octombrie 2016:

Povestea MiLo. Doi designeri din Tîrgu-Mureș despre munca remote

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE