Subvenţii pentru fermieri, până la finalul anului 2017 Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1649 Vizualizări

Subvenţii pentru fermieri, până la finalul anului 2017

Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, dr. Claudiu Frânc, a anunţat recent, cu ocazia Expoziţiei Locale de Taurine de la Sărmaşu, că începând cu data de 15 octombrie 2017 fermierii vor beneficia de plata avansurilor la subvenţii.

„Vom avea continuitate în sector”

Potrivit preşedintelui Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, încasarea banilor în timp util de către fermieri va avea efecte benefice asupra activităţii acestora.

„Joi (24 august – n.a.) am avut întâlnire cu domnul ministru, la Minister, şi este o certitudine că din 15 octombrie încep plăţile pentru avans în România. Sper să fie pentru prima dată în România şi garanţiile pe care le avem la ora actuală de la ministrul Agriculturii şi de la Guvernul României ne fac să sperăm. Îi spuneam domnului ministru joi de faptul că într-adevăr a fost un efort extraordinar din partea instituţiilor implicate. Faptul că domnul ministru a insistat atât de mult pe APIA, pe funcţionari, am reuşit să avem banii la timp şi acest lucru se vede cu prisosinţă, oriunde mergeţi în ţară. Faptul că am avut banii la timp, când ne-a trebuit, se vede în câmp, se va vedea pe urmă în hambarele şi în magazii când vom termina recoltatul. Bineînţeles, vom avea asigurată hrana pentru aceste animale şi vom avea continuitate în sector”, a afirmat dr. Claudiu Frânc.

2,4 miliarde de euro, alocaţi de Guvern

În ceea ce priveşte subvenţiile, acestea vor fi plătite integral începând cu data de 1 decembrie 2017, conform regulamentului stabilit de Uniunea Europeană.

„În acest an se preconizează, sigur cu nişte sincope care trebuie rezolvate foarte rapid, ca pentru prima dată plăţile regulare, deci subvenţiile întregi, să înceapă să fie distribuite începând cu 1 decembrie, data la care permite regulamentul Uniunii Europene să se facă plăţile regulare. Cu atât mai mult, vom avea banii mai repede în acest an şi avem deja garanţia ministrului şi Guvernului care a alocat deja 2,4 miliarde de euro în vederea efectuării plăţilor aferente anului 2017 încă din anul 2017. Eu cred că acest lucru trebuie să ne bucure şi să ne dea încredere că activitatea pe care o facem poate să continue cu rezultate foarte bune”, a menţionat preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Plăţi pentru ajutorul excepţional

Totodată, în luna septembrie 2017 vor începe plăţile reprezentând ajutorul excepţional din partea Uniunii Europene pentru fermierii care deţin între trei şi nouă capete.

„În luna septembrie veţi primi şi acei bani, acei fermieri care aţi putut face dovada comercializării laptelui. Suma este undeva în jur de 200 de euro per cap de animal. Vom vedea câţi beneficiari vor fi după administrarea dosarelor şi bineînţeles plata efectivă. Termenul este până în 30 septembrie 2017 – sigur toţi cei care sunteţi eligibili pe această schemă veţi avea banii în conturi”, a arătat dr. Claudiu Frânc.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE