Teatru 3G deschide stagiunea cu spectacolul „Neverland” în regia Letei Popescu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

Teatru 3G deschide stagiunea cu spectacolul „Neverland” în regia Letei Popescu

„Neverland”, primul spectacol al stagiunii 2017-2018 produs de Teatru 3G din Tîrgu-Mureș, se va juca în premieră duminică, 3 septembrie, de la ora 19.00, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Tîrgu-Mureș.

Teatru 3G a fost înființat pentru a promova dramaturgii contemporani tineri, iar colaborarea cu Alexa Băcanu, autor dramatic, și cu regizoarea Leta Popescu se înscrie natural în acest deziderat al Asociației Teatru 3G.

Conform unui comunicat de presă emis de către Teatru 3G, „Neverland” este primul spectacol produs în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Terapie socială prin teatru contemporan, implementat de Teatru 3G și cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu-Mureș.

Leta Popescu este unul dintre regizorii tineri care încep să se impună, în principal, în zona teatrului independent, ca unul dintre regizorii care preferă să lucreze cu dramaturg la scenă – exclusiv cu dramaturg la scenă ar spune ea. Cu unul dintre textele Alexei Băcanu, „M.I.S.A. părut”, e posibil să vă fi întâlnit deja pentru că spectacolul a fost invitat și la Teatrul Național din Tîrgu-Mureș. Pentru „Neverland”, Alexa Băcanu se află la a treia colaborare cu Leta Popescu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Raisa Ané, Laura Mihalache, Ștefan Mura și Pál Emőke. Scenografia este realizată de Szőke Zsuzsi, iar muzica este semnată Boros Csaba.

Neverland, locul unde există acea libertate la care uităm să ne întoarcem

Trei femei și un bărbat se întâlnesc în ziua în care fiecare din ei se căsătorește. Nunta devine un moment important, dar nu într-un sens clasic. Ce poate să se întâmple la o petrecere la care niciunul nu se simte în al nouălea cer? „Neverland” îi urmărește pe cei patru în cele mai importante momente ale vieții lor, fie că e vorba de pierderi imense sau de zile în care soarele pare să lumineze altfel. Kinga, Rada, Andreea și Fabian își doresc să ducă o viață normală chiar cu riscul de a deveni banali sau nefirești. La ce duce insistența de a intra în tiparele sociale și ce visăm de fapt? Spectacolul e o invitație în a ne căuta propriul „Neverland”, locul unde există acea libertate la care uităm să ne întoarcem.

„Sunt niște oameni normali – clasa de mijloc, par să aibă tot, dar pe dedesubt lucrurile nu prea funcționează. Nu dăm răspunsurile la întrebarea de ce nu funcționează. Nu e terapeutic, nu e cu pilde de viață, nu are nicio morală. Mie asta-mi place. E o frescă ușor expresionistă a timpului nostru. Vreau să se vadă tușele alea tulburătoare din pictura expresionistă.” motivează Leta Popescu.

Spectacolul este bilingv și va fi supratitrat atât în limba română, cât și în limba maghiară.
Biletele se achiziționează de la intrare. Rezervări se pot face pe mail, teatru3g@gmail.com, sau direct de pe pagina de facebook a evenimentului. Preț bilete: 20 de lei/15 lei – pentru elevi, studenți și pensionari.
Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc luni, 4 septembrie, de la ora 19.00.
Mai multe informații despre autoarea piesei și despre regizoare găsiți aici: http://reactor-cluj.com/alexa-bacanu/ și aici: http://reactor-cluj.com/leta-popescu/.

NEVERLAND
Text: Alexa Băcanu
Distribuția:
Raisa Ané
Laura Mihalache
Ștefan Mura
Pál Emőke
Scenografia: Szőke Zsuzsi
Muzica: Boros Csaba
Regia: Leta Popescu

Spectacol produs de Teatru 3G, în cadrul proiectului: Terapie socială prin teatru contemporan. Cofinanțat de: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu-Mureș.
Parteneri: Reea și Teatru 74.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE