Home / Slider / Comunicat de presă Aquaserv: „Toaleta nu este coş de gunoi!”

Comunicat de presă Aquaserv: „Toaleta nu este coş de gunoi!”

Distribuie

Sezonul murăturilor a început, iar gospodinele au început deja să umple cămările cu bunătăţi. Din păcate tot în acestă perioadă, riscul înfundării reţelelor interioare creşte deoarece, în timpul pregătirii conservelor pentru iarnă, unii aruncă în toalete sau în chiuvete cantităţi însemnate de resturi vegetale. Pentru a ne bucura liniştiţi la iarnă de murături sau de zacuscă, trebuie să înţelegem că toaleta nu este coş de gunoi!

Iresponsabilitatea unora poate duce la înfundarea reţelelor interioare de canalizare şi la inundarea mai multor proprietăţi cu apă uzată!

Ce sunt înfundările de reţele interioare?

Blocarea scurgerii – prin reţeaua de canalizare interioară – a apei uzate rezultată din bucătăriile sau toaletele apartamentelor unui bloc de locuit sau a unei casei particulare şi împiedicarea ajungerii acesteia în reţeaua publică de canalizare, duce la înfundarea reţelelor interioare şi la apariţia unei situaţii extrem de neplăcute: inundarea cu apă uzată a apartamentelor sau a imobilului respectiv.

Cauzele înfundărilor

Înfundările apar cu preponderenţă toamna şi se datorează comportamentului iresponsabil şi necivilizat al unor persoane, care aruncă în toaletă sau în chiuvetă resturile menajere (coji şi cotoare de fructe şi legume) provenite din diferite activităţi (pregătirea murăturilor, grădinărit, curăţenie generală etc.) sau alte deşeuri solide (cârpe, șervețele umede, nisip, vopsea, bucăţi de gresie, faianţă etc.) provenite din lucrările de amenajare interioară a apartamentelor.

Alte cauze care pot duce la înfundări: defecte tehnice cum ar fi contrapanta sau coroziunea (la conductele din fontă) apărute pe seama întreţinerii necorespunzătoare a reţelei de canalizare.

Important: toate conductele de la căminul de racord până la imobil precum şi cele interioare reprezintă proprietatea locatarilor iar întreţinerea acestora intră în sarcina lor!

Depunerile de grăsimi provenite din bucătărie. Formarea acestor depuneri de grăsimi pe pereţii conductelor este cauzată şi de tendinţa unor persoane de a economisi apa caldă (ex. la spălatul vaselor).

Consecinţele înfundărilor

Înfundările reţelelor interioare pot avea drept consecinţă deversarea apei uzate şi inundarea unuia sau a mai multor apartamente ale imobilului respectiv. Aceste inundări cauzează pagube însemnate care sunt suportate de regulă atât de către cei “vinovaţi”, cât şi de către persoane nevinovate, locuitori ai imobilului respectiv.

Cum putem preveni neplăcerile create?

Este extrem de important ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de mai mult simţ civic şi mai multă  responsabilitate şi să nu aruncăm deşeurile solide la toaletă sau la chiuvetă (indiferent de provenienţa lor), ci doar la coşul de gunoi. Un alt mod de a preveni înfundările este întreţinerea corespunzătoare a reţelelor interioare, depistarea unor eventuale defecte tehnice şi remedierea cât mai urgentă a acestora.

Ce trebuie să facem când apare înfundarea reţelei?

Înainte de toate, trebuie anunţată echipa de intervenţie a Companiei Aquaserv. În vederea stopării deversării de apă uzată şi producerii unor pagube mai mari trebuie sistată imediat apa rece pe coloana cu probleme sau în întregul imobil.

Programul echipei de intervenţie a Companiei Aquaserv

Programul echipei de intervenţie pentru desfundări interioare este zilnic de la 8.00 la 20.00 (inclusiv sâmbătă şi duminică).

Compania Aquaserv, prin contractele încheiate cu asociaţiile de proprietari, s-a angajat să onoreze solicitările pentru desfundări în maxim 24 ore de la anunţarea acestora. Cu toate că acest termen, în practică, este mult mai mic, totuşi într-un interval de timp foarte redus se pot produce pagube foarte mari din cauza inundării imobilului respectiv cu apă uzată, iar disconfortul creat (murdăria şi mirosul) este şi mai accentuat. Aşadar, se justifică aplicarea în permanenţă, de către locatari, a măsurilor preventive care pot duce la evitarea apariţie acestor evenimente neplăcute!

Echipele de intervenţie Aquaserv sunt solicitate zilnic, în medie de 4-5 ori. Doar în perioada care a trecut din acest an, solicitările pentru desfundări interioare au fost de peste 1000. Numărul înfundărilor şi implicit a neplăcerilor sau a pagubelor cauzate s-ar putea diminua în viitor prin utilizarea corespunzătoare a reţelelor interioare de canalizare.

Să nu uităm aşadar, Toaleta nu este un coş de gunoi!

(SC Compania Aquaserv SA)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Vintage Bazar Mureș, la o nouă ediție

Distribuie Asociația Clean Wood organizează, în perioada 17-19 mai, în intervalul orar 16:00-20:00, o nouă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.