Premierele Stagiunii 56 a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș Comunicate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Premierele Stagiunii 56 a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș are bucuria de a anunța deschiderea Stagiunii 2017-2018.

Conform unui comunicat de presă emis de către Biroul de P.R. al Companiei Liviu Rebreanu, noile titluri ale Stagiunii 56 sunt: „Cartea junglei” de László Dés, Péter Geszti, Pál Békés, în regia Oanei Leahu, „Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri, în regia lui Gigi Căciuleanu, „Tatăl meu, preotul” de Gabriel Sandu, în regia Letei Popescu, „Identități” de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu și „eurOpinions”, produs în colaborare cu Teatru 3G și regizat de Olga Macrinici și Andi Gherghe.

„Cartea junglei” de László Dés, Péter Geszti, Pál Békés
La începutul lunii octombrie, actorii Companiei Liviu Rebreanu, alături de regizoarea Oana Leahu și echipa artistică formată din Rodica Arghir (scenografie), Daniel Klinger (light design), Zeno Apostolache Kiss (orchestrație, adaptare și pregătire muzicală), Teodora Sântean (pregătire muzicală), Cristina Iușan și Ervin Ruszuly (coregrafie) vă invită în aventura extraordinară a lui Mowgli, un băiat crescut de lupii din junglă. Cu ajutorul prietenilor săi (ursul Baloo, pantera Bagheera, pitonul Kaa), Mowgli învață cum să trăiască în legea junglei; treptat, descoperind și legile oamenilor. O poveste despre viață, supraviețuire, prietenie și singurătate, un traseu curios de la copilărie la maturitate al unui băiat ajuns într-un loc în care lucrurile nu se întâmplă într-un mod obișnuit.

„Chirița în provincie” după Vasile Alecsandri
Gigi Căciuleanu revine pe scena naționalului cu o producție inedită – „Chirița” după Vasile Alecsandri. Poate că numele Chiriței ne este familiar multora, însă modul în care aceasta trece prin anumite situații de viață ne va surprinde cu siguranță, deoarece stilul regizoral al lui Gigi Căciuleanu este plin de surprize și originalitate. Un spectacol în care se oglindesc, într-un fel sau altul, realitățile social-politice ale vremii și care, cu siguranță, va aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor.

„eurOpinions – șase piese scurte despre noi”
Regia: Olga Macrinici, Andi Gherghe
În luna noiembrie, TEATRU 3G și Teatrul Național Târgu-Mureș vor produce un spectacol în baza celor șase piese desemnate câștigătoare în urma concursului de piese scurte de teatru cu tema „Tinerii în societate”.
Piesele desemnate câștigătoare de către juriul concursului eurOpinions 2017 sunt: Dacă eram antilopă de Antonia Petra Binder (Brașov), Tata țintea întotdeauna fața de Alexandra Felseghi (Cluj-Napoca), Luni de Iustina Cornelia Iordache (Timișoara), Eu – Extra terestru de Vero Nica (București), Corp delict de Ioana Sileanu (Constanța), dincolo de Elise Wilk (Brașov).
La începutul repetițiilor, cei șase dramaturgi câștigători vor beneficia de o rezidență de patru zile la Târgu-Mureș, timp în care vor participa la primele repetiții, vor avea contact direct cu echipa de creație a spectacolului și vor participa activ la luarea deciziilor în ceea ce privește montarea textelor scrise de ei. Aceștia vor reveni la Târgu-Mureș în noiembrie, la premiera spectacolului.
eurOpinions 2017 este un proiect finanțat de AFCN și UNITER.

„Tatăl meu, preotul” de Gabriel Sandu
Regia: Leta Popescu
Gabriel Sandu este unul dintre dramaturgii care au beneficiat de rezidența DRAMA 5 (Reactor de Creație și Experiment), în anul 2016. Textul său spune povestea unei familii obișnuite, formată dintr-o mamă, un tată și un fiu de 25 de ani, care trece printr-o schimbare esențială. Tatăl preot și mama preoteasă au strâns semnături pentru modificarea Constituției împotriva căsătoriei dintre două persoane de același sex. Familia obișnuită se transformă în familia tradițională pentru care se militează în prezent în societatea românească. Dar mai pot fi ei încadrați în acest tipar dacă fiul, creștin-ortodox la rândul lui, și-ar mărturisi homosexualitatea?
„Tatăl meu, preotul” e un spectacol ce lansează întrebări despre credință și dogme, despre sentimente reale și conflicte dramatice în familii obișnuite.

„Identități”
Text și concept de Alina Nelega; Regia: Gavril Cadariu
La o sută de ani după declanșarea celui mai ciudat război care avea să redefinească granițele Europei, suntem iarăși antrenați într-o redefinire europeană. Ce au însemnat evenimentele de acum o sută de ani pentru noi? Am asimilat oare secolul XX cu tot ce ne-a adus el? Cine suntem azi? Din ce este compusă identitatea noastră? Cum ne raportăm la ceilalți? Acestea sunt câteva întrebări pe care le formulează spectacolul „Identități”, un produs scenic de Alina Nelega și Gavril Cadariu.

În afară de premierele stagiunii 56, Compania Liviu Rebreanu își așteaptă publicul la spectacolele preferate din stagiunea trecută: „Bulgakov 17”, „Femei în pragul unei crize de nervi”, „Dinte pentru dinte”, „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie”, „Vivaldi și anotimpurile”, „Școala nevestelor” și „Steaua fără nume” la Sala Mare, precum și: „Campionatul de improvizație”, „Camera 701”, „Cloaca”, „În trafic”, „Portughezul”, „Soț de vânzare”, „Double Bind”, „:P patru piesuțe politice despre dușmani”, „Trei surori”, „Limba maternă – Mameloschn”, „O viață sigură” și „Supernove” la Sala Mică.

De asemenea, în perioada 24-26 noiembrie, Compania Liviu Rebreanu vă invită la o nouă ediție ConectAct, prin care va continua promovarea dramaturgiei contemporane în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. Vor avea loc spectacole invitate din afara țării și ateliere de teatru contemporan pentru studenții Universității de Arte din Târgu-Mureș.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE