Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial, la Sighişoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial, la Sighişoara

Sala festivă a Municipiului Sighișoara va găzdui vineri, 8 septembrie, de la ora 12.00, o manifestare cu ocazie Zilei Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial.

Programul va cuprinde prezentarea „UNESCO și Sighișoara“, expoziția de fotografie “Situri UNESCO din Transilvania” şi un moment coral din repertoriul românesc și universal susţinut de Grupul coral „Armonia“, dirijor Bernadeta Szavuly.

“În data de 8 septembrie 1993 a fost înființată Organizaţia Mondială a Oraşelor Patrimoniului Mondial, la Fez (Marocco). Pentru comemorarea acestui mare eveniment, data de 8 septembrie a fost declarată “Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial”. Toate orașele, membre ale organizației, sunt binevenite pentru a comemora această zi, organizând diferite activități care au ca scop evidențierea unicității lor. Sighişoara este membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Patrimoniului Mondial din anul 2000, după ce cu un an înainte Centrul Istoric Sighişoara a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO. Scopul organizaţiei este de a conserva centrele istorice din întreaga lume, prin revitalizarea urbană și alegerea soluţiilor potrivite de a le pune în valoare”, se arată într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisora.org.ro.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE