Share

Home / Administratie / Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial, la Sighişoara

Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial, la Sighişoara

Sala festivă a Municipiului Sighișoara va găzdui vineri, 8 septembrie, de la ora 12.00, o manifestare cu ocazie Zilei Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial.

Programul va cuprinde prezentarea „UNESCO și Sighișoara“, expoziția de fotografie “Situri UNESCO din Transilvania” şi un moment coral din repertoriul românesc și universal susţinut de Grupul coral „Armonia“, dirijor Bernadeta Szavuly.

“În data de 8 septembrie 1993 a fost înființată Organizaţia Mondială a Oraşelor Patrimoniului Mondial, la Fez (Marocco). Pentru comemorarea acestui mare eveniment, data de 8 septembrie a fost declarată “Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial”. Toate orașele, membre ale organizației, sunt binevenite pentru a comemora această zi, organizând diferite activități care au ca scop evidențierea unicității lor. Sighişoara este membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Patrimoniului Mondial din anul 2000, după ce cu un an înainte Centrul Istoric Sighişoara a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO. Scopul organizaţiei este de a conserva centrele istorice din întreaga lume, prin revitalizarea urbană și alegerea soluţiilor potrivite de a le pune în valoare”, se arată într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisora.org.ro.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dinamica locuinţelor noi construite în judeţul Mureş

În primele nouă luni ale anului 2018, la nivelul judeţului Mureş au fost terminate 864 …

Share
Share