UMF Tîrgu-Mureș, în topul universităților de profil din țară Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2071 Vizualizări

UMF Tîrgu-Mureș, în topul universităților de profil din țară

Devotamentul, pasiunea, generozitatea, compasiunea și profesionalismul reprezintă calități fundamentale ale profesionistului din sănătate. Acestea sunt cultivate în amfiteatrele şi laboratoarele moderne ale Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu-Mureș. Aflăm care sunt noutățile UMF Tîrgu-Mureș într-un interviu acordat publicației noastre de către prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu-Mureș.

Reporter: Care sunt obiectivele UMF Tîrgu-Mureș pentru anul universitar 2017-2018?

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei: De peste șapte decenii, UMF Tîrgu-Mureș formează medici, farmaciști şi alţi specialişti pentru a se dedica celei mai nobile misiuni puse în slujba omului, salvarea vieții. În amfiteatrele şi laboratoarele moderne ale Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie ale UMF Tîrgu-Mureș sunt cultivate devotamentul, pasiunea, generozitatea, compasiunea și profesionalismul, calitățile fundamentale ale profesionistului din sănătate. În anul universitar 2017-2018, ne propunem consolidarea unor proiecte aflate în derulare, finalizarea unor obiective deja începute și inițerea unor măsuri și acțiuni noi, capabile să asigure un caracter modern și dinamic pentru Universitate. Continuarea procesului de reformă curriculară, extinderea utilizării platformelor de tip e-learning și networking, îmbunătățirea abilităților practice, dezvoltarea învățământului clinic, asigurarea condițiilor optime pentru efectuarea practicii medico-farmaceutice și internaționalizarea cercetării reprezintă câteva obiective ale UMF Tîrgu-Mureș.

Rep.: În privința mobilităților internaționale, care sunt avantajele studenților care pleacă cu burse ERASMUS în marile centre universitare din Europa?

L.A.: La nivel național, ERASMUS reprezintă programul cu cel mai mare succes, Universitatea noastră situându-se pe prima poziție între universitățile de medicină și farmacie din țară în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru mobilități internaționale prin programul ERASMUS+.

Să fii student ERASMUS înseamnă să studiezi cel puţin un semestru la o universitate participantă la programul ERASMUS+, cu care Universitatea noastră are încheiat un acord bilateral, sau să efectuezi un stagiu de practică de două luni sau mai mult într-o universitate sau instituție care desfășoară activități practice în domeniul medico-farmaceutic. UMF Tîrgu-Mureș numără astăzi 91 de acorduri de cooperare internațională. Studenții UMF Tîrgu-Mureș sunt încurajați și susținuți să experimenteze un sejur de studii sau de practică  în străinătate pe durata anilor de studii, deoarece astfel își vor însuși noi cunoștințe sau abilități profesionale și lingvistice și se vor putea adapta la cerințele pieței de muncă din comunitatea europeană. La UMF Tîrgu-Mureș organizăm „ERASMUS Open Days”, o întâlnire cu viitori studenți ERAMSUS, cu scopul de a-i familiariza cu acest program, foștii studenți fiind invitați să-și împărtășească experiențele. Anual, circa 400 de studenți pleacă cu burse ERASMUS în Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Ungaria, Turcia, Polonia.

Rep.: Se observă o creștere impresionantă a studenților internaționali care aplică la UMF Tîrgu-Mureș. Din ce țări provin studenții care vin să studieze la UMF?

L.A.: În anul 2017, s-au înscris la UMF Tîrgu-Mureș 450 de candidați străini, cu 186 mai mulți decât în anul 2016, când au fost înregistrate 264 de aplicații și de peste 4 ori mai mulți față de anul 2013, când au fost înscriși 110 candidați. Principalul avantaj al procedurii „early admission”este acela că prin acest tip de admitere Universitatea recrutează candidații care într-adevăr doresc să studieze la UMF Tîrgu-Mureș, și nu pe cei care au fost anterior refuzați la alte universități, fapt care crește calitatea celor admiși. Candidații care aleg să studieze la UMF Tîrgu-Mureș vin din toate colțurile lumii: Germania, Italia, Ungaria, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia, SUA, Israel, India, America de Sud, precum și din țări de pe continentul african. Așadar, putem vorbi despre o recunoaștere internațională a Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș.

Rep.: Câți rezidenți își continuă pregătirea în centrul universitar Tîrgu-Mureș?

L.A.: Unul dintre cele mai importante atuuri ale UMF Tîrgu-Mureș în privința Rezidențiatului îl reprezintă oportunitatea oferită studenților de a-și continua pregătirea în specialitate, în centrul universitar Tîrgu Mureș existând un număr de 1.577 de rezidenți care se pregătesc în 44 de specialități medicale. Din totalul rezidenților, 1.421 de rezidenți se pregătesc în domeniul medicină, 123 în domeniul medicină dentară și 33 de rezidenți își continuă pregătirea în domeniul farmacie.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE