Home / Administratie / Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș

Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș

Distribuie

În perioada 8 – 10 septembrie va avea loc evenimentul ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș”, organizat de un grup de inițiativă format din ieșeni care au decis să ia atitudine față de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanți și politicieni, referitoare la începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș).

Acțiunea este una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu și cu organizarea de conferințe de presă la Iași și Tg. Mureș, precum și a unui spectacol artistic în Piața Unirii, în data de 8 septembrie (conform programului anexat). La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete.

Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.

Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare. Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.

Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente prin care grupul de acțiune civică de la Iași intenționează să continue demersurile acțiuni ferme, prin care să determine măsuri corecte de gestionare a unui proiect strategic ce privește, în fond, dezvoltarea întregii țări. În acest sens există deja o petiție online, pe care cetățenii sunt invitați să o semneze. De asemenea, autoritățile locale sunt invitate să se alăture inițiativei, pentru că doar împreună se pot face schimbări majore, în bine.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.