Home / Editorial / Transportul de Coșbuc

Transportul de Coșbuc

Distribuie

Suntem vreo 40 de inși într-un microbuz. Suntem trași de apă și de soare, și pe umărul meu, ca o vrabie, stă un nene, deși n-am niciun chef de Coșbuc. Ne întoarcem de la Sângeorgiu de Mureș. Data trecută, acum nici trei săptămâni, am așteptat vreo 40 de minute la un autobuz 16 la Panov. E drept că în ăla a fost loc și pentru furia mea.

Sunt teorii conspiraționiste conform cărora Târgu-Mureșul nu are gară pentru că ”cei din București” nu vor ca Secuimea să aibă legături cu țara. Acum, când nici mici nu se mai dau, înclin să cred că cei de la București nu vreau nici măcar ca un om cu domiciliul stabil în Târgu-Mureș să se întoarcă la el acasă. Bine, nu pot face nimic cu cei care au propria lor mașină. Banii lor, mașina lor, apartamentul lor. Dar toți ceilalți, oricum niște trândavi, să sufere cât le duce inima.

Nu știu cine e de vină, nici nu mă interesează. Bucureștenii, primarul, RATUC-ul sau cum se mai numește, să fie sănătoși. Dar aș dori totuși să mă pot întoarce acasă la soția mea și la pisicile noastre, și asta să nu-mi ia jumătate de viață. Stau totuși într-un oraș european (de est, de șest, nu mai contează), nu în Africa sau în Siria. Mă uit afară și nu e nici război, nici stare de urgență, numai maxi-taxiurile astea în care abia încăpem și autobuzurile care vin cu întârziere.

Sau poate altul e raționamentul. Astea sunt autovehicule de Trianon: nu duc acasă orice maghiar care nu sărbătorește. Pot înțelege asta, dar rog organele abilitate să-mi comunice și mie motivul. Am dreptul la asta, dacă tot stau în stație până mă simt sădit în pământ.

Péter DEMÉNY


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Între ”divertisment” și ”puțină educație”

Distribuie Marți seara a debutat la Palatul Culturii cea de a XVIII-a ediție a Festivalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.