Share
Home / Cultură / Arhiepiscopia Sibiului, comunicat despre „Cazul Pomohaci”

Arhiepiscopia Sibiului, comunicat despre „Cazul Pomohaci”

Arhiepiscopia Sibiului va judeca recursul înaintat de Cristian Pomohaci, fost preot al Parohiei Moşuni-Veţa, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, în data de 19 septembrie, informează monitorulcj.ro.

„Având în vedere principiul judecăţii echitabile şi al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi citaţie persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuşi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze şi de dreptul său de a se apăra în faţa instanţei bisericeşti de judecată. Totodată, instanţa i-a oferit posibilitatea apelantului de a-şi alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citaţie, apărători bisericeşti atestaţi de către Patriarhia Română”, se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sibiului.

Potrivit sursei citate, până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanţa bisericească se vor putea depune şi alte dovezi concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Modificări în programul piscinei „ing. Mircea Birău”

Reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş au anunţat, prin intermediul unui comunicat, câteva …

Share
Share