Duelul mureșenelor din Liga III Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 184 Vizualizări

Duelul mureșenelor din Liga III

În etapa a III-a din seria V a Ligii III de fotbal se dispută partida dintre cele două echipe ale județului Mureș. Pe stadionul „Cornel Orza” din Iernut, sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 17.00, formația locală primește vizita echipei Avântul Reghin. Ambele echipe au pornit mai greu în actuala ediție, cu un singur punct, cucerit de reghineni în etapa a doua, pe teren propriu, cu FC Avrig (județul Sibiu). CS Iernut este la a patra ediție în acest eșalon și se străduiește să se mențină, după ce au promovat în premieră în urmă cu trei ani, tocmai în anul în care clubul împlinea 60 de ani. A încheiat mereu în a doua jumătate a clasamentului, dar fără emoții la retrogradare sau pretenții de un loc între fruntașe, dar au pornit în noua ediție cu două eșecuri, ambele la limită, la același scor: 1-2 pe teren propriu cu Fotbal Comuna Recea (Maramureș) și la Metalurgistul Cugir (Alba). De partea cealaltă, Avântul are un palmares mult mai bogat, municiupiul având la un moment dat chiar trei echipe în Divizia C, la acea vreme. Avântul a evoluat și în eșaloanele superioare și s-a aflat în edițiile trecute printre fruntașele seriei. Fără susținere, s-a mulțumit să se mențină cel puțin în eșalonul 3.

Echilibru, mic avantaj pentru gazde

Așadar, este un derby județean, așa cum se obișnuiește să se spună, dar va fi mai degrabă unul al orgoliilor. Majoritatea jucătorilor se cunosc, unii au fost chiar coechipieri la diverse echipe. Un bilanț legat de întâlnirii dintre cele două echipe nu ar avea nicio relevanță. Mereu clasată mai sus, Avântul părea favorită, dar acum două ediții pierdea la Iernut din postura de lider al seriei. De la Iernut au plecat dealtfel în acea ediție mai multe echipe care se aflau pe prima poziție.

Vom face totuși un bilanț al întâlnirilor. În prima ediție a iernuțenilor în Liga III, Avântul a câștigat în tur cu 2-1 pe teren propriu și a obținut un 1-1 la Iernut. În campionatul următor ambele echipe au obținut 3 puncte pe teren propriu, cu victorii la limită. A fost 1-0 la Iernut și 3-2 la Reghin. Ediția recent încheiată a înregistrat cele mai mari scoruri, tot cu victorii ale gazdelor. Era ultima etapă din tur, respectiv retur, dar rezultatele nu au reprezentat o prioritate pentru niciuna dintre echipe. La Iernut a fost 5-1, dar Avântul și-a luat revanșa cu un 5-0 la final. Așadar, reghinenii au obținut un punct pe „Cornel Orza” și s-au impus pe teren propriu de fiecare dată, conducând și la golaveraj cu 12-10. La început de campionat ambele echipe au nevoie de puncte, dar fără emoții, deocamdată. Se anunță un duel interesant, cu ambiții și orgolii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE