Share
Home / Business / Munca nedeclarată, în vizorul inspectorilor ITM

Munca nedeclarată, în vizorul inspectorilor ITM

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017, au fost efectuate 50 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 58 persoane care lucrau fără forme legale și 110 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 36 agenți economici, din care 9 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, din care 31 de avertismente şi 32 de amenzi în cuantum de 247.400 lei și s-au dispus 215 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor  în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:constructii, reparatii auto, comert, silvicultura.

Au  fost înaintate 3 sesizări către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, din care 1 sesizare de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și 2 sesizări de constatare a infracţiunii pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor.

(Comunicat de presă, ITM Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Sală nouă de conferinţe, la parterul sediului BNR Mureş

Banca Naţională a României (BNR) a atribuit societăţii Actconstruct-B SRL Târgu-Mureş un contract în valoare …

Share
Share