Pacienţii CRRN Luduş, îngrijiţi cu răbdare şi dragoste Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1924 Vizualizări

Pacienţii CRRN Luduş, îngrijiţi cu răbdare şi dragoste

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Luduş, instituţie aflată sub tutela DGASPC Mureş, a organizat recent, în data de1 septembrie, Ziua Porţilor Deschise, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie. Manifestarea a fost organizată la iniţiativa CRRN Luduş, sub îndrumarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş şi Consiliului Judeţean Mureş, şi cu sprijinul autorităţilor locale, a unor parteneri şi sponsori din comunitate.

Semnalul din societatea civilă, de bun augur

CRRN Luduş şi-a deschis porţile în data de 12 iunie 2014, prin intermediul proiectului REGIO „Reabilitare, modernizare şi dotare clădire pentru înfiinţare Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Luduş” şi este o instituţie publică de interes judeţean, de asistenţă şi protecţie socială pentru persoane adulte cu dizabilităţi neuro-psihice.

„Pornind de la ideea că o persoană cu dizabilităţi este la fel de importantă şi de valoroasă ca oricare dintre noi, având în vedere complexitatea şi chiar gravitatea problemelor cu care se confruntă aceşti oameni, consider că rolul specialiştilor, a personalului de îngrijire şi asistenţă din aceste centre rezidenţiale este cel mai important. Modul de înţelegere, de abordare şi implicare al angajatului în relaţia cu beneficiarul poate fi cheia succesului sau câteodată chiar cauza eşecului. Atenţie, răbdare, înţelegere şi multă dragoste… sunt ingredientele de care au nevoie persoanele cu nevoi speciale pentru a fi fericite. Dacă ne gândim bine, şi noi simţim câteodată lipsa acestor mici lucruri din viaţă. Diferenţa este că noi putem oricând să ajungem la ele, iar ei… doar când le sunt oferite. Tocmai de aceea, semnalul care vine din societatea civilă este de bun augur şi încurajator pentru viitorul serviciilor de asistenţă socială şi pentru creşterea calităţii lor”, a precizat Ovidiu Baghiu, directorul CRRN Luduş.

Atitudine, moralitate, umanitate

Prin serviciile oferite, de recuperare medico-psiho-socială, CRRN Luduş vine în întâmpinarea nevoilor tot mai crescute a unei categorii extrem de defavorizate, aflată pe raza judeţului Mureş, care se confruntă cu probleme neuropsihice grave, asociate handicapului, şi cărora familia le pot oferi îngrijire limitată.

„Oglinda socială în care ne reflectăm ne arată felul în care suntem percepuţi, ne hrăneşte starea de bine sau dimpotrivă ne poate împinge în prăpastia singurătăţii şi a suferinţei, iar mâna pe care o putem întinde acestor oameni pentru a nu ajunge în această prăpastie este tocmai o chestiune de atitudine, de umanitate şi de moralitate”, a subliniat Ovidiu Baghiu.

Expoziţii şi program artistic

Pe lista invitaţilor speciali s-au aflat Ovidiu Dancu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ioan Cristian Moldovan – primarul oraşului Luduş şi Elida Deak – director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, iar programul Zilei Porţilor Deschise a cuprins prezentarea Centrului, o expoziţie foto în curte, o expoziţie cu vânzare obiecte decorative realizate de beneficiari, o rugăciune de binecuvântare, un program artistic alcătuit din dans modern, recital de cântece şi poezie, dans etno, discursuri, o gustare şi, desigur, socializare.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE