14 substanțe stupefiante și psihotrope adăugate pe lista substanțelor interzise în România Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 718 Vizualizări

14 substanțe stupefiante și psihotrope adăugate pe lista substanțelor interzise în România

Lista substanțelor cu efect psihoactiv interzise în România este actualizată cu încă 14 noi denumiri stabilite în concordanță cu normele internaționale și în funcție de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate.

Guvernul a aprobat joi, 7 septembrie, un proiect de lege care completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

„În funcție de pericolul pe care îl reprezintă consumul lor pentru sănătate, drogurile se împart în două categorii: droguri de risc și droguri de mare risc. Astfel, din cele 14 substanțe adăugate, 13 intră în categoria drogurilor de mare risc, iar unul în categoria drogurilor de risc. Prin cuprinderea în această listă a noilor substanțe interzise, se are în vedere înăsprirea masurilor de prevenire, control și combatere a fenomenelor legate de consumul și comercializarea de substanțe stupefiante și psihotrope, în scopul protejării sănății publice”, se menţionează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE