Share
Home / Business / Controale ITM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Controale ITM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017 au fost efectuate 43 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Peste 25% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 29 de evenimente, din care unul mortal. Au fost avizate 11 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 22 angajatori, constatându-se 30 neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează : 24 avertismente şi 6 amenzi  în cuantum de 49.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionați cu amenzi sunt: fabricarea pâinii, prăjiturilor și produselor proaspete de patiserie, fabricarea de mobilă, lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, activități de protecție și pază, comerț cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la 3 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.

(Comunicat de presă, ITM Mureş)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FAER Reghin angajează

Fundaţia pentru promovarea agriculturii şi a economiei regionale FAER Reghin angajează referent pentru zona Mureş. …

Share
Share