Ediția Cupei Mureș la baschet masculin, dominată de clujeni BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Ediția Cupei Mureș la baschet masculin, dominată de clujeni

Ediția din acest an a Cupei Mureș la baschet masculin a fost câștigată la pas de campioana ultimei ediții, U-BT Cluj. În ciuda absențelor din lot, cu jucători prezenți în reprezentativa României care a pierdut toate partidele din grupa Campionatului European disputată în Polivalenta din Cluj, echipa de pe Someș nu a avut nicio problemă în a se impune în turneul amical de la Târgu-Mureș. După ce au trecut cu 76-68 de BCM U Pitești în primul joc, clujenii s-au impus categoric în finala turneului de la Târgu-Mureș. Scorul finalei BC Mureș – U-BT a fost 63-86 (14-29, 12-24, 15-18, 22-15), scor care nu lasă multe locuri de comentarii.

Cu un lot reînnoit cu puține zile dinaintea ediției care s-a disputat și „In memoriam Takács Károly”, un om de baschet care ne-a părăsit cu puține zile în urmă, BC Mureș a învins în prima zi a turneului mai modesta formație Politehnica Iaşi cu 86-68. Marcatorii mureșenilor în acest prim meci au fost: Martinic 29 (6×3), Mladenovic 19 (2×3), Mijovic 17, Bolds 9, Sánta 4, Kilyén 3 (1×3), Steff 2, Borșa 2, Stăncuț 1.

 

Fără replică în fața campioanei

Ziua a doua a întrecerii a programat cu două ore mai devreme, la cererea celor două echipe care și-au disputat finala mică, întâlnirea dintre BCM U Pitești și Politechnica Iași, încheiată cu victoria argeșenilor, scor 91-82. La orele serii finalelor, un public destul de numeros a fost prezent la prima reprezentație mai importantă pentru mureșeni înaintea noului sezon. Aceștia și-au susținut echipa din primul până în ultimul minut, dar au putut constata că idolii se află deocamdată departe de ceea ce își doresc. Finala Cupei Mureş a fost decisă practic din primul sfert. Deși în baschet se mai pot vedea răsturnări spectaculoase de scor, echipa clujeană a controlat cu autoritate întâlnirea. Au câștigat primul sfert la o diferență de 15 puncte și cea de la pauza mare nu mai lăsa practic nicio speranță echipei gazdă. Cu 26-53 scorul de la reluare, mureșenii nu mai aveau cum să emită pretenții în partea a doua. Celor 27 de puncte de la pauza mare li s-au mai adăugat alte 3 înaintea ultimului sfert și câștigarea ultimului sfert a fost doar un „bonus” pentru echipa organizatoare. După ce echipa clujeană s-a dovedit deseori una dintre cele mai accesibile în edițiile precedente, noul sezon se anunță unul cu un decalaj mult mai mare între cele două echipe.

Marcatorii finalei au fost:

BC Mureș: Mijovic 16p, Martinic 13, Mladenovic 10, Bolds 9, Kilyén 8 (2×3), Stăncuţ 3 (1×3), Sánta 2, Engi 2

U-BT:  Kariniauskas 23, Sakic 20, Kromah 12, Gray 8, Watson 8, Calnicenco 6, Karakus 4, Abu Teir 3.

Premii speciale, dedicații speciale

Premiile speciale de la această ediție au fost denumite după câte o personalitate marcantă a baschetului mureşean, pentru a menține vie memoria celor care și-au pus amprenta pe baschetul mureșean și au plecat recent dintre noi. Premiile au fost înmânate de către Alex Takács, fiul regretatului Károly Takács. Titlul de coşgeter i s-a conferit numele de „Cupa Viciu Nicolae”, fost coșgeter al campionatului. Acesta i-a fost oferit lui  Zeljko Sakic (U-BT Cluj). Cel mai bun jucător născut în Târgu-Mureș, „Cupa Nagy István” i-a fost oferit lui Kilyen Örs, iar MVP- ul turneului, „Cupa Matic Dan” a fost desemnat Zeljko Sakic (U-BT).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE