Home / Business / Ministerul Economiei înființează Consiliul pentru Coordonarea Industriei Naționale de Apărare

Ministerul Economiei înființează Consiliul pentru Coordonarea Industriei Naționale de Apărare

Distribuie

Guvernul a aprobat joi, 7 septembrie, printr-o Hotărâre, modul de organizare și funcționare a Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naționale de Apărare, care va sprijini Ministerul Economiei în coordonarea, la nivel național, a eforturilor economico-financiare și a resurselor alocate pentru asigurarea capacităților de producție necesare în industria de apărare.

Consiliul va funcționa ca organ consultativ tripartit și va asigura cadrul de consultare pentru realizarea unui parteneriat strategic între autoritățile publice, mediul de afaceri și forța de muncă din industria națională de apărare, având în componența sa:

  1. a) administraţia publică – reprezentanţi la nivel de secretar de stat (sau asimilat) din cadrul fiecărei instituţii din componenţa Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază), ministerul de resort, autoritatea de specialitate, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Cercetării şi Inovării şi Ministerul Finanţelor Publice;
  2. b) reprezentanţii legali ai asociaţiei naţionale a producătorilor şi patronatului naţional reprezentativ;
  3. c) reprezentanţii legali ai sindicatului naţional al lucrătorilor din industria naţională de apărare.

„Componența și nominalizarea membrilor Consiliului se fac prin decizia Prim-ministrului, iar activitatea sa este condusă de reprezentantul ministerului de resort (Ministerul Economiei), care asigură președinția Consiliului. Consiliul se întrunește trimestrial și, după caz, în ședințe extraordinare, la inițiativa președintelui său, iar deciziile se adoptă prin votul majorității membrilor prezenți. Printre atribuțiile Consiliului se numără, de asemenea, asigurarea cadrului de consultare interinstituțional privind realizarea programelor multianuale de înzestrate a Forțelor Sistemului Național de Apărare (FSNA) cu participarea industriei naționale de apărare, precum și demararea unor proiecte sau programe naționale de înzestrare a FSNA care să implice industria națională de apărare. Înființarea Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naționale de Apărare a fost stabilită prin Legea nr. 232/2016 privind industria națională de apărare, ale cărei Norme metodologice de aplicare au fost aprobate de Guvern în ședința din 23 august a.c.. Noutatea adusă de normele aprobate este înființarea Registrului unic al operatorilor economici și al capacităților de producție și servicii în domeniul apărării naționale, administrat tot de Ministerul Economiei”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Spațiu comercial din Târgu Mureș scos la vânzare pentru 855.000 de euro

Distribuie Un spațiu comercial aflat în zona ultracentrală a municipiului Târgu Mureș este scos la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.