Avântul învinge în derby-ul mureșean din Liga III Iernut
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Avântul învinge în derby-ul mureșean din Liga III

În etapa a III-a din Liga III de fotbal, pe stadionul „Cornel Orza” din Iernut s-a disputat întâlnirea dintre cele două echipe ale județului Mureș care evoluează în seria V. CS Iernut a cedat în fața formației Avântul Reghin cu 1-2 (0-1). Pentru Avântul a înscris Florin Truța în minutele 9 și 90, iar gazdele au egalat prin Szilagyi Arnold, în minutul 84. Mult mai „titrată”, echipa din Reghin, cu vechi state în acest eșalon, chiar și în cele superioare, a obținut în premieră victoria pe terenul echipei din Iernut, aflată la doar al patrulea sezon în eșalonul trei, unde au promovat în premieră în urmă cu trei ani. Dacă și-au adjudecat de fiecare dată cele trei puncte pe teren propriu și au obținut un singur punct pe terenul din Iernut, de această dată reghinenii au reușit să plece cu toate cele trei puncte, dar nu fără emoții. Cu două eșecuri pentru gazde și un singur punct pentru Avântul în primele două etape, ambele echipe urmăreau obținerea victoriei. Acestei dorințe li s-a adăugat obișnuita rivalitate dintre două echipe locale, vecine de județ de această dată. Reghinenii s-au dovedit din start echipa mai experimentată și au dominat primele minute ale partidei. Scorul a fost deschis relativ repede, în minutul 9, când Truța a trimis cu capul în poarta gazdelor în urma unei acțiuni prelugite de atac. Până la pauză iernuțenii au echilibrat jocul, au dominat chiar finalul reprizei, dar tabela a rămas neschimbată.

 

Aproape de remiză, un nou gol primit spre final

Partea a doua a fost una destul de animată, cu multe faze la cele două porți. Primul remarcat al reprizei a fost portarul gazdelor, Paul Crăciun, care a intervenit salvator la picioarele lui Bogățan în minutul 59 și a respins după un minut o lovitură de cap. Gazdele au echilibrat din nou jocul și au forțat egalarea. O bună oprtunitate au avut-o prin Răzvan Stoica, dar acesta s-a grăbit și a trimis slab spre poartă. Iernutul reușește totuși egalarea în minutul 84, când Szilagyi, intrat în teren după pauză a reluat cu capul o centrare venită din lovitură liberă, la care mingea a lovit bara și a intrat în poartă. Finalul a fost unul pe contre, ambele echipe încercând obținerea victoriei. Acest lucru l-au reușit cei de la Avântul în ultimul minut regulamentar de joc. Autorul a fost același Truța. Acesta a reușit dubla la o fază în care gazdele au reclamat o poziție de ofsaid, s-a împleticit între doi apărători ai gazdelor, dar a reușit până la urmă să trimită din fața porții pe lângă Crăciun. În cele trei minute de prelungiri dictate nu s-a mai petrecut nimic notabil și CS Iernut a rămas fără niciun punct în primele trei etape disputate, cedând în premieră pe teren propriu în fața Avântului, pe care au învins-o când erau lideri în urmă cu doi ani și le-au administrat un 5-1 în ediția trecută.

Cele două echipe au intrat cu următoarele formații:

CS Iernut: Crăciun – Marian, Șt. Popa, Szanto, Balea, Fekete I., Pop Solovăstru, Kovács T., Răzvan Stoica, M. Ungur, Chețan

Avântul: Husar – Sîplăcan, Merdariu, Hașhaș, Ința, Truța, Palcău, Ghirca, Fülöp A., Bogățan, Murar

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE