Liceul Tehnologic Electromureș a deschis porțile elevilor în noul an școlar Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1269 Vizualizări

Liceul Tehnologic Electromureș a deschis porțile elevilor în noul an școlar

Atât elevii care au absolvit primul an de liceu, cât și cei care au început prima zi a clasei a IX-a s-au strâns alături de profesori și familie în curtea Liceului Tehnologic Electromureș la festivitatea deschiderii anului școlar 2017-2018.

Emoționați, curioși sau încrezători, elevii au ascultat imnul, după care directorul instituției, Prof. Ing. Ionuț Matei Cozma s-a adresat întregii audiențe: „Stimați profesori, distinși părinți, dragi elevi… În fiecare an traversăm emoția începuturilor, având totodată certitudinea că deschidem viitoarelor generații orizonturile cunoașterii. Anul școlar 2017-2018 sperăm să se constituie într-un prilej de a perpetua prestigiul Liceului Tehnologic Electromureș prin noi performanțe și rezultate de excepție. Vă adresăm, stimați profesori, îndemnul de a vă pune în slujba școlii cu această dăruire și tenacitate pe care mereu ați dovedit-o. Vă așteptăm, dragi elevi, să pășiți din nou pragul școlii, să îndrăzniți să parcurgeți acest drum alături de noi în marea călătorie a cunoașterii. Vă dorim, stimați părinți, să vă împliniți prin reușitele copiilor, devenind astfel părtași la desfășurarea destinului educațional al copiilor dumneavoastră. Doar împreună putem reuși.”

Consilierul educativ Páll Melinda a întâmpinat la rândul ei elevii aflați în prima zi de liceu și pe colegii lor mai mari: „Festivitatea de deschidere întotdeauna a avut un farmec aparte. Elevii, pe de o parte, sunt copleșiți de amintirile verii, pe de altă parte, îi bucură reîntâlnirea cu foștii colegi. Unii se întorc cu planuri mari, cu promisiuni, cu speranța că în acest an vor reuși mult mai multe decât anul trecut. Bobocilor le urăm bun venit în școala noastră. Cu ocazia începutului de an școlar le urez tuturor elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus.”

Jandarmeria Română și-a exprimt adeziunea la fenomenul educațional și la stabilirea unui climat de siguranță în școli. Împuternicitul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, Col. Sebastian Cucoș, a declarat: „Avem obligația legală, dar și morală să intervenim și să corectăm aspectele care nu au ce căuta într-o societate normală. Vom fi în permanență în apropierea școlilor pentru a preveni și descuraja orice eveniment ce poate tulbura liniștea copiilor. (…) Jandarmeria Română vă dorește în anul școlar 2017-2018 mult succes, sănătate și spor la învățătură.”

 

De asemenea, condițiile propice unui proces de învățare eficient și performant sunt indispensabile, iar asigurarea acestora este un imperativ. Ministrului Educației, Liviu Pop, a transmis un mesaj pe care psihologul Alexandra Tătar l-a citit: „Facem toate eforturile pentru a avea condiții care să vă ajute să vă concentrați forțele pentru a învăța și, implicit, pentru pentru a ne demonstra că sunteți mai buni decât noi. Vom lupta pentru a reduce și chiar a elimina lipsurile din sistem, vreau să vă văd în școli primitoare, în siguranță și cu manuale pe bănci. (…) Îmi doresc ca acest nou an școlar să reprezinte o rampă de lansare către îndeplinirea viselor voastre.”

Festivitatea a continuat cu premierea elevilor pentru anul școlar ce tocmai s-a încheiat. Pe rând au fost invitați în față, în soarele strălucitor și cald, toți elevii a căror medii îi plasau fruntași în clasă. Bineînțeles, au fost premiați și elevii care s-au distins la olimpiade și la diverse alte concursuri școlare sau artistice.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE