Home / Recomandări zi de zi / Patrule de jandarmi, în zona instituţiilor de învăţământ

Patrule de jandarmi, în zona instituţiilor de învăţământ

Distribuie

Ca în fiecare an, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureș.

În acest sens, au fost stabilite unitățile de învățământ preuniversitar la care fiecare structură urmează să desfășoare activități specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice. Astfel, pentru prevenirea unor situații de risc, patrulele de ordine publică vor fi prezente pe timpul afluirii si defluirii elevilor, părinților, cadrelor didactice, precum și pe timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar. Patrulele de ordine publică din zona instituțiilor de învățământ vor acționa atât auto, cât și pedestru, intervenția acestora putând fi solicitată și la numărul de urgență „112″.

Vor fi desfășurate acțiuni de prevenire atât în instituțiile de învățământ din mediul urban, cât și în cele din mediul rural pentru prevenirea victimizării minorilor, identificarea factorilor generatori de criminalitate, a dezvoltării spiritului civic și a unui comportament prosocial. În scopul combaterii fenomenului infracțional și contravențional, jandarmii, potrivit competențelor, nu vor ezita să aplice ferm prevederile actelor normative în vigoare împotriva persoanelor care săvârșesc fapte antisociale atât în interior, cât și în zonele de proximitate ale instituțiilor de învățământ.

Ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureș au fost prezenţi în unităţile de învăţământ cu ocazia deschiderii anului şcolar, unde au prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

(Comunicat de presă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.