Home / Comunicate / Reactor la UAT: Rezultatele Fresh Start – rezidențe de creație, ediția a II-a
Scenă din spectacolul „#ABUZ – Mâine plec acasă” (Sursă: Pagină Facebook Teatrul Studio)

Reactor la UAT: Rezultatele Fresh Start – rezidențe de creație, ediția a II-a

Distribuie

Reactor de creație și experiment revine la Târgu-Mureș în septembrie, de data asta cu două noi spectacole produse în cadrul proiectului Fresh Start – rezidențe de creație.

Doisprezece tineri absolvenți de teatru, în două echipe formate fiecare dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf și trei actori, s-au familiarizat în timpul rezidenței cu teatrul performativ și cu cel documentar, iar acum sunt pregătiți să își prezinte produsele a două luni de muncă intensă, se arată într-un comunicat de presă emis de către departamentul de P.R. și Marketing al Universității de Arte din Târgu-Mureș.

Spectacolele se vor juca în Sala Studio a Universității de Arte Târgu Mureș, iar intrarea va fi liberă.

16 septembrie, ora 19:00
„#ABUZ – Mâine plec acasă”

Rezidenți: Adina Lazăr (regie), Adriana Creangă (dramaturgie), Clara Manea (scenografie), Ioana Chițu, Alexandru Chindriș (actori)
Mentor: David Schwartz
După o idee de Diana Meseșan

Spectacolul „#Abuz” urmărește erorile din sistemul judiciar pornind de la cazul Danielei Tarău, arestată pe nedrept în perioada 2001-2002. De aici se ajunge la modul în care decurg arestările în prezent și la cum este perceput sistemul de cei ce dețin controlul și care ar trebui să rezolve problemele.

17 septembrie, ora 19:00
„Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba”

Rezidenți: Casandra Topologeanu (regie), Ioana Hogman (dramaturgie), Gábor Zsófi (scenografie), Oana Marcu, Radu Dogaru, Claudiu Urse (actori)
Mentor: Ferenc Sinkó

Gândește-te la drumul pe care îl parcurgi cu regularitate. Fie că e vorba despre drumul către job sau școală, drumul spre cineva sau întoarcerea acasă, observă-ți mintea aleargând între ceea ce vede, ceea ce revede și toate lucrurile de care îți amintește sau pe care le proiectează. E ceva plictisitor și plăcut în acest refren. Asta până când, într-un moment necunoscut, se întâmplă ceva neașteptat, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum și care e puțin probabil să se mi întâmple a doua oară. Există posibilitatea ca acest eveniment, necunoscut încă, să schimbe ceva pentru totdeauna.

Fresh Start este un program de rezidențe produs de Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca ca parte a proiectului Rezidențele Reactor. Proiectul își propune să inițieze proaspăt absolvenții de teatru în teatrul documentar și teatrul performativ, prin tehnici specifice devised theatre și în regim independent. Rezidențele includ ateliere și producții proprii care sunt prezente apoi în alte spații independente din țară și au posibilitatea de a rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creație și experiment. Atelierele din cadrul celei de a doua ediții au fost coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 4 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară.
Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre programul Reactor și despre Fresh Start puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj , www.facebook.com/FreshStartRezidente sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.
Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

DOCUMENT. Conducerea Primăriei Târgu Mureș recunoaște că a comis ”o eroare” în cazul Cinematografului ”Arta”

Distribuie Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide joi, 28 martie, cu prilejul unei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.