Home / FC Municipal / Are sau nu ASA antrenor principal ?

Are sau nu ASA antrenor principal ?

Distribuie

După doar șase etape disputate în Liga 2 de fotbal, conducerea ASA Târgu-Mureș a ajuns de comun acord cu antrenorul principal Bálint Lászlo să înceteze relațiile. Odată cu cel recomandat de către noul manager sportiv, Dinu Gheorghe, plecat și el de la conducere, au părăsit staff-ul tehnic și secunzii Cezar Zamfir şi Liviu Rusu. Interimar a fost numit antrenorul cu portarii, Carol Fekete. ASA a câştigat partida disputată în etapa a VII-a, la Piteşti, 2-1 cu FC Argeş. A fost probabil cel mai bun meci făcut de mureșeni în acest sezon, în care, în calitate de retrogradată din Liga I s-a prezentat cu doar câțiva jucători cu prezențe în Liga I în cele trei sezoane consecutive pe prima scenă. Mai exact, Robert Candrea, care a fost readus în sezonul trecut de la echipa secundă după ce mai mulți dintre titulari au părăsit gruparea mureșeană, numit și căpitan de echipă, Carlos Chertes, Tiberiu Petriș și Marvin Schieb, toți cu puține minute, în aceeași perioadă. ASA s-a menținut totuși „în cărți”, avantajată în oarecare măsură și de programul primelor etape.

 

Surpriza parțială reușită de o echipă aparent victimă sigură

 

Postul de antrenor principal al ASA era o necunoscută, în condițiile în care și siteul clubului este suspendat, iar comunicarea este una mai dificilă. ASA era văzută aparent ca o victimă sigură în partida de la Pitești, în condițiile în care echipa din „Trivale” voia să profite de criza mureșenilor și să urce pe podium. Contrar așteptărilor multora, ASA s-a impus cu 2-1 și se menține pe locul secund.

În cursul zilei de marți, directorul general Cristian Chertes a acordat o declarație pentru Liga2.ro, în care specifica: „Avem antrenor principal, l-am numit atunci, imediat. Carol Fekete este antrenorul principal. Să vedem acum, dacă este pe o perioadă foarte lungă, pe o perioadă mai scurtă… Deocamdată are rezultate foarte bune. A trecut doar un meci, pe care l-a câştigat, cu toate că toată lumea spunea că-l pierdem, că-i cel mai greu meci. Toată lumea îl laudă că a fost cel mai bun meci de până acum. Îi acordăm toată încrederea dânsului. Deocamdată, Consiliul nostru Director a ales această variantă, iar dacă va fi altă variantă o să informăm”, a spus directorul ASA pentru siteul amintit.

 

Carol Fekete: „Eu vreau să-mi fac mai departe treaba mea”

 

Antrenor cu portarii, ludușeanul Carol Fekete este practic cel mai vechi component al staff-ului mureșenilor. A ocupat această funcție de la început, când FC Municipal la acea vreme îi avea ca antrenori pe Cosmin Bodea principal, Florea Ispir și Mircea Muntean secunzi. Perioadele de „pauză” le-a avut în perioadele în care principal a fost Ioan Ovidiu Sabău, care avea proprii colaboratori și, pe o foarte scurtă perioadă, Dan Petrescu. Acesta s-a aflat totuși pe bancă la singurul meci jucat cu„Bursucul” principal, Supercupa câștigată la Constanța cu Steaua. Kari a revenit însă de fiecare dată și a mai fost interimar după despărțirea de Petre Grigoraș, până la numirea lui George Ciorceri. Numirea sa ca principal l-a surprins însă. „Nu știu ca eu să fiu antrenorul principal. Nu am solicitat acest post și nici nu mi-l doream, eu vreau să-mi văd mai departe de munca mea, să-mi fac treaba pentru care mă aflu la club. Am fost numit interimar, dar nu știu dacă eu voi fi și la următoarea partidă”, a declarat Carol Fekete.

Contactat, directorul general al clubului Cristian Chertes a lămurit parțial această dilemă. „Deocamdată el este antrenorul principal, înregistrat în actele înaintate la Federația Română de Fotbal. Vom avea o discuție cu el pe această temă după antrenamentul de joi, iar dacă se va lua o altă decizie vom anunța oficial”, a fost scurta decalarție a lui Cristian Chertes.

Până la următorul meci al mureșenilor, pe care îl vor susține pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, luni, 18 septembrie, de la ora 18.00 mai sunt puține zile. Poziția echipei și evoluția din ultima etapă dau oarecare încredere, sunt semne evidente de redresare și din punct de vedere financiar. Mai este nevoie de stabilitate și continuitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.