Criză de lemne de foc Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 645 Vizualizări

Criză de lemne de foc

Senatorul PNL de Mureş Cristian Chirteş consideră că se impune invocarea mecanismelor de salvgardare la nivelul Comisiei Europene în privinţa crizei lemnului de foc care persistă în România, iar astfel să fie împiedicat un timp exportul de lemn de foc, informează www.agerpres.ro.
“Am atras atenţia Guvernului să rezolve problema. Doar Guvernul poate rezolva problema prin Ordonanţă de Urgenţă, dar prin aceasta trebuie să modifice urgent câteva articole la Codul Silvic. Sunt câteva articole, cum e şi articolul 67 din Codul Silvic să îşi găsească cu adevărat aplicabilitatea. Acele principii pe care le-am introdus în Codul Silvic nu sunt respectate astăzi, adică prioritatea cu asigurarea de lemn de foc a populaţiei. Sunt favorizate firme care exportă aceste lemne de foc. (…) Există o Directivă europeană care prevede că, în momentul în care statul recunoaşte existenţa unei crize, dar criza trebuie să o recunoască Guvernul, poate să impună clauze de salvgardare până la trei ani, chiar şi pentru comerţul intracomunitar. Eu dacă am o criză cu lemnul de foc în România, notific Comisia Europeană, invoc acea Directivă. Nu e complicat, fiindcă situaţii au mai fost în Uniunea Europeană”, a spus senatorul PNL.
Cristian Chirteş a precizat că a fost depus în Senat un proiect de lege pentru interzicerea exportului cu lemn de foc, însă până la adoptarea acestuia trebuie luate anumite măsuri pentru aprovizionarea cu lemn de foc a 3,5 milioane de locuinţe din România.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE