Colegiul Național Unirea și Teatrul Scena vor revoluționa Balul Bobocilor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 680 Vizualizări

Colegiul Național Unirea și Teatrul Scena vor revoluționa Balul Bobocilor

Actorul și regizorul Liviu Pancu a fost contactat de un grup de elevi ai Colegiului Național Unirea în vederea organizării Balului Bobocilor 2017. Omul de teatru a acceptat cu condiția să realizeze împreună, cu maximă dedicare, un proiect unic prin care să spargă șabloanele festivismelor specifice acestui tip de eveniment. Astfel, în locul unui spectacol tradițional urmat de o petrecere cu muzică și dans, Teatrul Scena și Colegiul Național Unirea vor alcătui un adevărat program care se va derula între 25 octombrie și 13 noiembrie, urmând ca spectacolul să aibă loc în 6 noiembrie.

Un S.O.S. adresat culturii, artelor și umanității

„Ne găsim într-o nouă ipostază, în care Colegiul Național Unirea dorește să organzieze un alt tip de Bal al Bobocilor. Noi am îmbrățișat această idee și, mai mult, am venit cu noi propuneri și variante: toată povestea se va desfășura pe durata a câteva săptămâni. Balul nu va fi decât motorul sau motivul pentru care se vor întâmpla toate celelalte prevăzute în eveniment. Se pornește de la romanul „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury în care se vorbește despre oamenii-cărți ce vor să salveze cultura. Noi am extins în evenimentul nostru semnalul pe care vrem să-l tragem: S.O.S. culturii, artelor și umanității.” a declarat Liviu Pancu.

Teatrul Scena mai are experiența spectacolului „F. 451” montat în 2003 cu taberele de vară în cetate. Evenimentul de față va cuprinde deopotrivă conferințe, întâlniri, seminarii, expoziții, întâlniri pe teme de istorie, de artă, de sociologie, transmisiuni online, iar balul și after-party-ul se vor transforma în evenimente socio-culturale. Spectacolul care ar încununa munca de trei săptămâni se va numi „F. 451” și va începe în Piața Teatrului. „Va fi o armată care aparține unui sistem ce încearcă să transmită tinerelor generații că nu mai trebuie să fii un om sensibil, ci trebuie să-ți vezi numai de treaba ta, de televizorul și de apartamentul unde-ți consumi viața, iar generația lor încearcă să transmită că fără sensibilitate, fără umanitate, fără comunicare autentică, societatea se va duce într-o direcție care nu-și găsește locul în adevăratele valori umane.” e de părere Liviu Pancu.

Liviu Pancu

Demers aflat sub semnul inovației

Organizatorii s-au informat la nivel național și au descoperit că Teatrul Scena și Colegiul Național Unirea vin cu un unicat, acela de a creiona un eveniment socio-cultural. Acesta și-a depășit toate limitele și toate îngrădirile care puteau trimite către niște adolescenți care s-au întâlnit într-o toamnă și au făcut un spectacol mai mult sau mai puțin inspirat, un after-party, și cam atât. Au fost alcătuite departamente și, din 40 de organizatori, sunt formate echipe foarte bine specializate: unele care se ocupă de boboci sau de partea de publicitate, sunt unii care se ocupă numai de relația cu publicul sau de sponsorizări, de conferințele care vor avea loc ș.a.m.d.

Liviu Pancu a respins din capul locului orice compromis: „Acum vreo trei săptămâni a fost o primă discuție. Le-am zis: dacă mă chemați numai ca sa vă fac o serbare școlară, nu vin. Am numere de telefon, vă pot sugera, sunt mulți care pot să vină numai pentru atât. La mine, ori facem un lucru așezat și la o dimensiune mare, ori, dacă nu, nu e nici o problemă. Dacă este să începem, o ducem până la capăt. Dacă e să rezistați unui eveniment de trei săptămâni, atunci șansa de a duce până la capăt un alt eveniment de acest gen va fi foarte mare. Cert este că echipa răspunde foarte bine, și de la prima întâlnire le-am spus foarte clar: între noi nu există nici o supărare, n-avem nici un orgoliu. Nu este cineva care știe mai mult decât celălalt, nu este cineva care a pus coada la cireașă sau a inventat mersul pe jos. Cu toții va trebui să mergem către o direcție, și aia este reușita finală.”

Un proiect pentru (un) oraș

O parte din evenimente vor avea loc la Teatrul Scena, o parte la Colegiul Național Unirea, o parte importantă la Teatrul Național, iar în ceea ce privește after-party-ul, spațiul încă nu a fost stabilit. De asemenea, vor avea loc evenimente în oraș, fiindcă flash mob-urile vor atrage atenția asupra mesajului constructiv promovat de organizatori. „Mica armată organizată de noi e un semnal pe care îl tragem, un S.O.S., și prin sistemul ăsta organizat vom vorbi despre lucrurile negative pentru a le îmbunătăți. Evenimentele vor cuprinde întregul oraș pentru că mai avem o mega-supriză: organizarea primului concurs de orientare turistică urbană. Practic, bobocii care se vor înscrie vor trebui să parcurgă un set de aproximativ 15-20 de instituții și monumente ale orașului pe care ei va trebui, conform unor hărți și întrebări să descopere următorul pas.” a relatat Liviu Pancu.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE