Home / Invatamant / Contractul de închiriere pentru Colegiul „Unirea”, reziliat? Reacţia Primăriei Târgu-Mureş

Contractul de închiriere pentru Colegiul „Unirea”, reziliat? Reacţia Primăriei Târgu-Mureş

Distribuie

Corpul de Curatori a Fundaţiei Statusul Romano-Catolic din Transilvania a anunţat, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia, că se reziliază contractul de închiriere încheiat cu Primăria Târgu-Mureş pentru imobilul în care funcţionează Colegiul Naţional „Unirea”, informează www.agerpres.ro.

Ce spune Fundaţia Statusul Romano-Catolic…

„Având în vedere problemele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, Fundaţia Statusul Romano-Catolic din Transilvania, a analizat precizările contractului încheiat cu Municipiul Târgu-Mureş şi a constatat că nu au fost respectate prevederile articolul 23, fapt pentru care se reziliază contractul. Pentru a nu pune elevii Colegiului Naţional „Unirea” în situaţia celor de la Liceul Teologic Romano-Catolic, Fundaţia Statusul Romano-Catolic din Transilvania invită Primăria Municipiului Târgu-Mureş să se prezinte în termen de 30 de zile la negocieri privind încheierea unui nou contract”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Arhiepiscopiei.
În document se arată că se speră ca fundaţia şi municipalitatea să găsească rezolvarea atât pentru problemele legate de elevii Liceului Teologic Romano-Catolic, cât şi pentru cele privind elevii Colegiului Naţional „Unirea”.
„Fundaţia Statusul Romano-Catolic caută în continuare găsirea unor soluţii acceptabile pentru ambele părţi”, se mai precizează în comunicat.

Aproape 1.000 de elevi
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş, Cosmin Blaga, a declarat luni, 18 septembrie, pentru www.agerpres.ro, că la registratura instituţiei nu a fost înregistrată nicio adresă din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia care să anunţe rezilierea contractului pentru închirierea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Unirea”.
Acesta a precizat că în momentul în care se va primi o adresă oficială din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia în acest sens, va fi analizată împreună cu serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Târgu-Mureş, mai ales că deocamdată nu există o soluţie definitivă în instanţă, în privinţa înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic.
Conform aceleiaşi surse, Liceul Teologic Romano-Catolic, arondat acum la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, şi Colegiul Naţional „Unirea” funcţionează a în aceeaşi curte, Liceul Teologic Romano-Catolic în Corpul B al clădirii, unde învaţă 362 de copii, iar „Unirea” în Corpul A, cu 980 de elevi.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.