Investiţii noi pe lista autorităţilor locale din Târgu-Mureş. Terasă-restaurant cu belvedere, la Platoul Corneşti Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1176 Vizualizări

Investiţii noi pe lista autorităţilor locale din Târgu-Mureş. Terasă-restaurant cu belvedere, la Platoul Corneşti

Aleşii locali ai municipiului Târgu-Mureş sunt invitaţi să aprobe, într-una din şedinţele viitoare, o listă de investiţii propusă pentru anul 2017 de Serviciul Public de Utilităţi Municipale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş. Proiectul de hotărâre a fost făcut public pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, secţiunea Administraţie locală/ Consiliul Local/ Proiecte HCL/ 2017/ Proiecte de hotărâri supuse dezbaterii autorităţii publice.

Conform expunerii de motive, propunerea este justificată de „solicitările unor categorii de cetăţeni precum şi identificarea de către municipalitate a unor locaţii ce pot fi puse în valoare prin realizarea unor investiţii”, iar valoarea investiţiilor propuse este de 2.502.205 lei.

Investiţii propuse pentru finanţare din bugetul local:

1) Terasă restaurant cu belvedere în zona Amfiteatrului de la Platoul Corneşti

Valoare: 1.353.625 lei.

„Proiectul urmăreşte realizarea utilităţii necesare deservirii zonei amfiteatrului şi zonei gării de plecare a trenuleţului pentru copii. Terasa va asigura o panoramă deosebită asupra oraşului şi a zonei limitrofe. Terasa restaurant va asigura produse de calitate, tradiţionale specifice zonei”, se menţionează în expunerea de motive.

2) Lucrări de amenajare şi reabilitare a Parcului Tineretului

Valoare: 452.200 lei.

„Zone de joacă, circa 10, zonă de skateboard, pergole, amenajare peisagistică, îmbrăcarea zonelor din beton cu lemn, reabilitare şi protejare izvor, chioşc”, se arată în document.

3) Lucrări de amenajare şi reabilitare în zona Monumentului Secuilor Martiri şi adiacentă serpentinei vechi

Valoare: 359.380 lei.

„Zonă de odihnă şi recreere, pergole, spaţii de joacă, reparare alei de promenadă, gard de protecţie, realizare şi montare de obiecte specifice zonei, protejare izvor”, se precizează în expunerea de motive.

4) Căsuţe

Valoare: 265.000 lei.

„În vederea asigurării desfăşurării evenimentelor în diferite locaţii din municipiu, cu asigurarea de condiţii igienico-sanitare şi mai ales de estetică, este necesară achiziţionarea de căsuţe pe categorii de activităţi turistice astfel propunem achiziţionarea a 15 căsuţe, dintre care 5 bucăţi cu o dotare specială”, susţin semnatarii documentului. Mircea Moldovan – directorul Serviciului Public de Utilităţi Municipale şi Zenovia Maria Şagău – şef serviciu.

5) Pergole pentru 12 persoane

Valoare: 72.000 lei.

„Pentru asigurarea condiţiilor permanente cu o durată prelungită de folosire, este necesar în zonele de agrement a unor pergole care să asigure şi protecţia în zilele de caniculă şi la intemperii”, se arată în expunerea de motive.

(Redacţia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE