Reparaţia pistei de la Aeroport, prioritate a PSD Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 566 Vizualizări

Reparaţia pistei de la Aeroport, prioritate a PSD Mureş

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Mureş, Vasile Gliga, a afirmat marţi, 19 septembrie, că semnarea contractului de atribuire a lucrării de reparaţii capitale la pista Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, între Consiliul Judeţean Mureş şi PORR Construct SRL, lider de asociere şi SC Geiger Transilvania SRL, a reprezentat una dintre priorităţile social-democraţilor din judeţul Mureş. Contractul are valoarea de 53,53 milioane de lei, iar termenul de execuţie al lucrării este de 108 zile.

„Am urgentat toată procedura de licitaţie”

Potrivit liderului PSD Mureş, social-democraţii au fost preocupaţi, din anul 2016 încoace, să fost să repare „ceea ce alţii au stricat”.

„Una dintre priorităţile programului nostru de guvernare locală a fost reparaţia capitală a pistei Aeroportului „Transilvania”. Preocuparea noastră a fost, încă de la preluarea mandatelor din actualul Consiliu Judeţean, să reparăm ceea ce alţii au stricat. Am reuşit să atragem de la Guvernul României 10 milioane de lei pentru această lucrare şi am urgentat toată procedura de licitaţie. Astăzi, odată cu semnarea contractului, intrăm în linie dreaptă, iar mureşenii şi nu numai se vor bucura, în scurt timp, de redeschiderea aeroportului. La fel am făcut şi în cazul depozitului de gunoi, care s-a deschis, sau cu alte proiecte majore pentru judeţ care erau blocate”, a precizat Vasile Gliga.

Alte obiective prioritare

Totodată, preşedintele social-democraţilor din judeţul Mureş a trecut în revistă şi alte proiecte susţinute de PSD.

„În programul de guvernare a judeţului propus de PSD Mureş în campania electorală din 2016, am stabilit o serie de obiective prioritare cum ar fi reparaţia pistei aeroportului, deschiderea depozitului de deşeuri de la Sânpaul, realizarea unui nou monument la Oarba de Mureş, modernizarea celor aproape 800 de kilometri de drum judeţean. În fiecare dintre aceste proiecte s-au făcut paşi importanţi: aeroportul intră în reparaţii capitale, depozitul de deşeuri de la Sânpaul a fost deschis, în perioada următoare se va desfășura concursul naţional de soluţii pentru realizarea monumentului de la Oarba de Mureş, iar atât din fonduri proprii dar şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală promovat de Guvernul PSD – prin care Consiliul Judeţean Mureş va beneficia de peste 60 de milioane de lei doar pentru drumuri – vor fi investite sume importante în reparaţia şi modernizarea drumurilor judeţene”, a menţionat Vasile Gliga.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE