Home / Slider / Terenuri sintetice noi, propuse lângă Stadionul Trans-Sil

Terenuri sintetice noi, propuse lângă Stadionul Trans-Sil

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor analiza, într-una din următoarele şedinţe de lucru, oportunitatea aprobării unui studiu de fezabilitate pentru proiectul „Infrastructură terenuri sintetice cu anexe funcţionale”, care vizează construirea a două terenuri sintetice de fotbal pe strada Insulei din Târgu-Mureş. Iniţiativa aparţine viceprimarului Sergiu Papuc, iar proiectul de hotărâre poate fi lecturat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, secţiunea Administraţie locală/ Consiliul Local/ Proiecte HCL/ 2017/ Proiecte de hotărâri supuse dezbaterii autorităţii publice.

Peste 20 de echipe la un teren

Potrivit directorului Serviciului Public de Utilităţi Municipale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, Mircea Moldovan, „este imperios necesară realizarea cât mai urgentă a celor  două terenuri încă din acest an”, deoarece în prezent mai mult de 20 de echipe sunt nevoite să se antreneze zilnic pe un singur teren sintetic, aflat în zona Stadionului Trans-Sil.

„În perioada anului 2010 – 2011, lângă Stadionul Municipal actual Târgu-Mureş pe o suprafaţă triunghiulară mărginită de strada Insulei şi de Hipodrom s-a amenajat un teren de fotbal cu covor sintetic având dimensiuni în plan de 107 x 62 metri. Pe acest teren îşi desfăşoară antrenamentele zilnic un număr de 20 de echipe de copii, o echipă de seniori şi o echipă de fete, de la cluburi sportive şi LPS, la sfârşit de săptămână desfăşurându-se şi competiţii de campionat şi turnee. Atunci când vremea este nefavorabilă suprasolicitarea pe care v-am prezentat-o creşte neputându-se desfăşura competiţii pe terenurile de iarbă. Ca urmare, ne propunem realizarea a unui teren sintetic pe suprafaţa actualului teren de iarbă din strada Insulei cu dimensiunile competiţionale normale şi un teren mai mic adiacent actualului teren sintetic din strada Insulei”, a precizat Mircea Moldovan.

Iniţiatorii proiectului îşi doresc ca viitorul teren sintetic mare să corespundă cerinţelor europene, astfel încât să poată fi utilizat „indiferent de anotimp şi starea vremii”.

Atât rezolvările tehnice cât şi dimensiunile terenului mare vor corespunde prescripţiilor şi standardelor europene pentru competiţii naţionale, campionat de tineret, fete, juniori, etc. La fel de important este şi posibilitatea organizării antrenamentelor – cantonamentelor şi pentru echipele divizionare, indiferent de anotimp şi starea vremii, fapt ce reprezintă în final şi un avantaj economic foarte important pentru perioada actuală. Terenul mic degrevează la antrenamente terenul actual momentan desfăşurându-se antrenamente simultane cu două-trei echipe pentru a-şi putea realiza programul zilnic fiecare echipă”, a mai arătat directorul Serviciului Public de Utilităţi Municipale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.