Universitatea „Petru Maior”, partener de nădejde în reţeaua RoEduNet Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 344 Vizualizări

Universitatea „Petru Maior”, partener de nădejde în reţeaua RoEduNet

Cea de-a 16-a ediţie a Conferinţei Internaţionale RoEduNet a demarat joi, 21 septembrie, în Aula Magna Universităţii „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş. Tema manifestării organizată în perioada 21-23 septembrie de Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare/ RoEduNet, Universitatea ”Petru Maior” din Târgu-Mureş şi IEEE Romania Section – Computer Society Chapter, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale este „Networking in Education and Research”.

„RoEduNet a pornit ca o reţea academică”

În deschiderea conferinţei, rectorul Universităţii „Petru Maior”, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, a subliniat importanţa tradiţiei RoEduNet, organizaţie care în prezent se numeşte ARNIEC.

„În fond, RoEduNet a pornit ca o reţea academică, după care s-a extins la domeniul cercetării. Cea mai mare parte a beneficiarilor nu sesizează că în spatele serviciilor pe care le asigură RoEduNet cum ar fi funcţionarea calculatoarelor, accesul la informaţii care le permite mobilitatea informaţională, stă o întreagă echipă, stau specialişti excepţionali care întreţin, configurează şi aduc echipamente prin diferite proiecte”, a afirmat prof. univ. dr. Călin Enăchescu, care a mai făcut o remarcă, respectiv că „această reţea s-a născut de fapt din devotamentul unor oameni.”

Centru de Cercetare în parteneriat cu IBM

Totodată, rectorul Universităţii „Petru Maior” a subliniat interesul instituţiei pe care o conduce faţă de dezvoltarea sectorului IT, în acest sens relevant fiind dezvoltarea unui Centru de Cercetare în cadrul căruia va funcţiona un supercomputer pus la dispoziţie de compania IBM.

„Ceea ce este important este că totuşi reuşim să ne întâlnim la aceste conferinţe. Conferinţele sunt după părerea mea un moment de referinţă, sunt un moment în care încercăm să acumulăm nişte experienţe noi, în care pe lângă partea ştiinţifică este cel mai important cred discuţiile pe care le avem între noi, aflăm ceea ce este nou, aflăm cu ce se ocupă fiecare, deci şi partea socială are o parte importantă. Universitatea „Petru Maior” găzduieşte pentru a doua oară această conferinţă, prima ediţie pe care am organizat-o având loc la Sovata. De data aceasta, conferinţa are loc la Universitatea „Petru Maior”, universitate care relativ la standardele cantitative, adică la număr de studenţi şi cadre didactice, nu este o universitate mare, categoric, dar ambiţioasă şi cu dorinţa de a se încadra în elita universităţilor. Sigur, totul scalat la dimensiunile corespunzătoare. În domeniul IT-ului aş putea spune că universitatea noastră reprezintă un punct de importanţă pentru informatica românească. Cu bucurie vă aduc la cunoştinţă faptul că dezvoltăm în ultimele luni un Centru de Cercetare de mare importanţă pentru noi, de High Performing Computing, şi profit de ocazie ca să mulţumesc companiei IBM pentru generosul sprijin de a ne pune la dispoziţie un supercomputer şi sperăm că vom face diferenţa în scurt timp în acest domeniu de mare importanţă”, a precizat prof. univ. Călin Enăchescu.

Din prezidiul ceremoniei de deschidere a conferinţei au mai făcut parte: Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedeinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ela Giurgea – consilier în cadrul instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Octav Rusu – director /expert al RoEduNet şi Mihai Bărbulescu – director tehnic al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare/ RoEduNet.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE