23 Septembrie 2017 – „Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor” Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

23 Septembrie 2017 – „Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor”

Anual, la data de 23 septembrie, este marcată Ziua Internatională împotriva Exploatării Sexuale şi a Traficului Femeilor şi Copiilor urmărindu-se astfel educarea şi informarea organelor decizionale, a instituţiilor de profil şi a publicului, în special a femeilor şi copiilor care provin din medii defavorizate, asupra fenomenului exploatării sexuale. Acest tip de exploatare este o realitate îngrijorătoare, victime fiind un număr covârşitor de femei şi copii, reprezentând o problemă sensibilă şi complexă. Potrivit datelor ANITP, din 756 de victime identificate în anul 2016, circa 77% dintre acestea au fost de gen feminin, 70% au fost exploatate sexual, 57% au fost exploatate pe teritoriul naţional şi 47% au fost minore.

Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane îşi propune să aducă un plus de informare pe această temă prin două activităţi de prevenire având în atenţie grupurile vulnerabile la acest tip de exploatare. Este vorba persoanele din Centrul Maternal ”Materna” aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş şi de elevi ai Liceului Vocaţional ” Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş care vor fi beneficiarii informaţiilor despre fenonemul traficului de persoane cu accent pe exploatarea sexuală, profilul victimei, profilul recrutorului şi ofertele care pot ascunde capcanele întinse de traficanţi. Această temă va fi abordată cu elevii în cadrul cursului ”Managementul vieţii personale” fiind un prilej de a dezbate acest subiect care le poate afecta viaţa într-un mod nefericit.

Ne dorim ca grupurile cu care vom discuta să înţeleagă gravitatea acestui fenomen, faptul că din exploatarea victimelor se obţin sume uriaşe de bani şi că victimele sunt tratate ca nişte obiecte devenind astfel sclave. Dacă sunt înţelese aceste lucruri, cei prezenţi la activităţi vor porni cu un plus de informaţie pe acest subiect, lucru care va duce la întărirea autoprotecţiei la fenomenul în discuţie. De altfel, vor fi vizionate câteva din spoturile de prevenire din campaniile implementate de Centrul Regional Târgu-Mureş pentru a întregii informaţiile transmise de specialiştii noştri.

Activităţile se vor derula cu sprijinul DGASPC Mureş şi a Inspectoratului  Şcolar Judeţean Mureş prin Liceul Vocaţional ”Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, parteneri constanţi ai instituţiei noastre pe linia prevenirii acestui fenomen în plan local.

Cu acest prilej, anunţăm prelungirea perioadei de implementare a campaniei online de informare, sensibilizare şi reducere a cererii traficului de persoane în vederea exploatării sexuale „Alegi să preţuieşti sau să striveşti? Nu plăti pentru sex!”, derulată în mediul Facebook, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom).

În acest sens aşteptăm mesaje de la partenerii instituţionali şi neguvernamentali, jurnalişti şi publicul larg, cei mai activi şi mai creativi utilizatori urmând să fie premiaţi în cadrul unui concurs.

Rămâne valabilă linia telefonică HELPLINE: 0 800.800.678 – pentru informaţii despre acest fenomen sau sesizarea unui posibil caz de trafic de persoane.

(Comunicat de presă, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Târgu-Mureş)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE