Home / Reviste / Reghin / Mani Neumann & Farfarello, la Reghin și Târgu-Mureș

Mani Neumann & Farfarello, la Reghin și Târgu-Mureș

Distribuie

După ce anul trecut au testat piața românească printr-un prim turneu național, trupa Farfarello revine în toamna acestui an cu un nou turneu, „Mani Neumann’s Farfarello Autumn Tour Romania 2017” care va porni la drum joi, 28 septembrie la Deva. Printre locațiile turneului se numără orașele Reghin și Târgu-Mureș unde Mani Neumann, Ulli Brand, Eugen Amarandei și Gabriel Bălașa vor concerta în zilele de vineri, 13 octombrie (Dogma Pubs & Coffee), respectiv sâmbătă, 14 octombrie (Clubul Presei), ora 21:00.

Trupa germană Farfarello  este cunoscută în Romania în special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann, care a colaborat îndeaproape cu celebra formaţie Phoenix timp de mulţi ani. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.
Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român“, supranumit şi Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte-ului. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Invitaţii trupei Farfarello în acest turneu sunt muzicieni români deosebit de experimentaţi şi talentaţi: percuționistul Gabriel Bălașa, unul dintre cei mai activi percuţionişti de pe scena muzicală romanească, un muzician inventiv şi imprevizibil, artiştii admirându-l pentru energia şi vibraţia sa pozitivă din timpul concertelor şi basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspiraţi şi tehnici contrabasişti ai României.
„Muzica romanească este fantastică! Atunci cand am auzit muzică romanească am spus: Asta e muzica mea! Dacă vrem să cântăm Ciocârlia, cântăm Ciocârlia. Dar pentru asta trebuie sa vorbesc cu degetele mele. Câteodata degetele mele îmi subminează autoritatea. Eu încerc să vorbesc cu ele ca şi cu prietenii mei, dar ele spun “da” şi în concert se comportă ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred ca sunt patru contra unu“ , afirmă  Mani Neumann.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.