Echipa Benedek, elogiată la Congresul Național de Cardiologie de la Sinaia Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1015 Vizualizări

Echipa Benedek, elogiată la Congresul Național de Cardiologie de la Sinaia

Echipa de specialiști cardiologi și tineri cercetători condusă de către Dl. Prof. Univ. Dr. Benedek Imre și-a consolidat rolul de lider național și internațional în imagistică cardiacă și cardiologie intervențională, cu ocazia celei de-a 56-a ediții a Congresului Național de Cardiologie de la Sinaia din 20-23 septembrie.

La Congresul Național de Cardiologie colectivul din Tîrgu Mureș s-a remarcat prin conferințele susținute și lucrările prezentate, de înalt nivel, care s-au bucurat de aprecierea mediului academic atât din toate centrele din țară, cât și din centre de prestigiu din străinătate, care a au întărit și mai mult prestigiul acestui colectiv.

Astfel, Dl. Prof. Christopher Granger, editor al prestigioasei reviste americane American Heart Journal, a elogiat rezultatele obținute prin crearea, de către Dl. Prof. Benedek Imre, a unei rețele de tratament de urgență a infarctului miocardic acut, prin care s-a reușit reducerea mortalității prin infarct în regiunea Centru. Aceste rezultate sunt azi recunoscute pe întreg mapamondul, fiind de altfel publicate și lăudate în prestigioasa revistă condusă de Dl. Prof. Granger, într-un editorial publicat în urmă cu 4 ani în American Heart Journal.

Conferințele susținute de către Dna Prof. Benedek Theodora, în domenii de imagistică cardiacă și cardiologie intervențională, au obținut de asemenea o largă recunoaștere și apreciere din partea colectivelor din naționale și europene (Oxford, Israel, Budapesta, Szeged)

De asemenea, cu ocazia acestei congres a fost intărită dorința celor două societăți naționale de cardiologie și a Societății Europene de Cardiologie de a susține și dezvolta Congresul CardioNET, care va avea o și mai mare amploare în 2018, sub patronajul Societății Europene de Cardiologie.

La sesiunile internaționale din cadrul congresului prezidate de dl. Prof Benedek Imre, acesta a avut și calitatea de a înmâna din partea Societății Române de Cardiologie diploma de onoare a Societății Române de Cardiologie Dlui Prof.Pal Maurovich Horvath, de la Universitatea Semmelweiss din Budapesta, pentru rezultatele de excepție pe care le-a înregistrat în domeniul cercetării în cardiologie și pentru contribușia la dezvoltarea colanborării între cele 2 societăți. Dl. Prof. Maurovich este un apropiat al colectivului de cercetători din Tîrgu-Mureș, participând de altfel în comun la mai multe proiecte naționale și internaționale (CardioImage, PlaqueImage, Discharge, Eucrates).

Totodată, Prof. Antoniades Charalambos, din Universitatea Oxford, colaborator al Dnei Prof. Benedek Theodora la Comisia Europeană și membru în aceeași echipă de cercetare cu președintele ales al Societății Europene de Cardiologie, Prof. Barbara Casadei, a manifestat dorința de strânge legăturile cu colectivul din Tîrgu Mureș și de a demara programe de colaborare pe viitor.

Nu în ultimul rând, merită menționată reprezentarea de excelență a întregii școli de cardiologie din Târgu Mureș, creată de către Dl. Prof. Benedek Imre, care a făcut posibile aceste rezultate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE