Home / Religie / Silviu Jimborean, hirotonit preot în Parohia Deleni

Silviu Jimborean, hirotonit preot în Parohia Deleni

Distribuie

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, ain exact pe 24 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Reghin, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”. Cu acest prilej, diaconul Silviu Jimborean a fost hirotonit preot pe seama parohiei Deleni, protopopiatul Târnăveni,  de câtre Înaltpreasfințitul Părinte Irineu. ”Am fost părtași la modul în care Hristos recrutează peste veacuri ucenicii. El a spus: nu voi m-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am trimis în lume ca să aduceți roadă, și roada voastră să rămână. Prin punerea mâinilor arhiereului și prin invocarea Duhului Sfânt, tânărul Silviu a fost investit cu putere de sus, a devenit trainic al cerului, și s-a adăugat ca o nouă verigă de aur în lanțul succesiunii apostolice, un lanț nerupt de două milenii”, a spus ÎPS Irineu.

Mă voi strădui să apăr sfânta biserică”

Părintele Silviu Jimborean a spus că va respecta întocmai sarcina ce i-a fost încredințată o dată cu hirotonirea sa ca preot. „Nu mă voi ocupa cu activități contrare chemării preoțești, și nu mă voi face părtaș la lucrări potrivnice bisericii. Prin întreaga mea slujire învățătorească, sfințitoare și pastorală, precum și prin armonia vieții de familie, mă voi strădui să apăr sfânta biserică, păzind-o de defăimare și de dezbionare, stând permanent în ascultare față de chiriarhul meu și în comunine cu întreaga biserică ortodoxă. Mărturisesc de asemenea că voi fi întru toate supus și fidel chiriacului meu, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, și succesorilor săi în scaunul chiriarhal. Voi respectat statutul de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, hotărârile Sfântului Sinod, al organismelor eparhiale deliberative și executive. În caz contrar, voi suporta consecințele canonice, statutare și regulamentare bisericești ce decurg din nerespectarea în viața și activitatea mea a prevederilor acestei mărturisiri. Așa să-mi ajute Dumnezeu, în toată viața și lucrarea mea preoțească”, a spus părintele Silviu Jimborean.

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.