Home / Sport / UPM BC Sirius, 20 de puncte de recuperat

UPM BC Sirius, 20 de puncte de recuperat

Distribuie

Echipa de baschet feminin UPM BC Sirius Târgu-Mureș va susține în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17.00, partida retur din cadrul Cupei României. Formația mureșeană a pierdut partida tur, în deplasare cu CSBT Alexandria cu 82-62 (14-10, 22-18, 23-14, 23-20) și va avea o misiune foarte grea în tentativa de a obține calificarea în turul următor. „Avem de recuperat o diferenţă de 20 de puncte, dar anul trecut am reuşit în sferturile de finală acest lucru, la Sfântu Gheorghe, deci nu este imposibil”, este de părere președintele echipei mureșene Kiss István.

În celelalte trei partide din cadrul turului, în toate s-au impus formațiile gadză, dar la diferențe mai mici: Phoenix Galați-CSU Alba Iulia 62-53, Universitatea Cluj-CSM Satu Mare 77-73 și SCM Timișoara-ICIM Arad 69-64.

 

Start bun, echilibru doar până la pauză

Echipa antrenorului Ionel Brustur a început foarte bine partida de la Alexandria și după două minute de joc conducea cu 6-0. Au urmat însă mai bine de cicni minute în care nu a mai trimis mingea în coș, perioadă în care gazdele au înscris 10 puncte. Sirius a reușit egalarea la 10 și s-a mai apropiat la un singur coș la începutul sfertului secund, primul fiind câștigat de teleormănence la 4 puncte. Gazdele s-au desprins apoi la 13 puncte la jumătatea sfertului secund, după care mureșencele păreau să revină. Tot la o diferență de 4 puncte s-a încheiat și actul doi, astfel încât la pauza mare scorul era 36-28. În primul minut de la reluare coșurile lui Lawrence și Meszáros au micșorat diferența la 4 puncte, după care a urmat desprinderea decisivă a gadzelor, care au intrat la ultima pauză cu un avantaj hotărâtor (59-42). Avantajul s-a menținut pe parcursul ultimului sfert, câștigat și acesta de CSBT la 3 puncte, care au luat o serioasă opțiune pantru calificare.

Pentru Sirius Angel Robinson a fost cea mai eficace jucătoare, cu 20 de puncte înscrise, 6 pase decisive și 8 recuperări. Celelalte marcatoare au fost: Alyssa Juliana Lawrence 11, Gál Emese 10, Zorica Mitov 6, Meszáros Kata 6, Alina Pop 5, Sherise Williams 4. A mai jucat Andreea Beldian.

De la gazde cele mai multe puncte le-a înscris Irena Vrancic, cu un total de 26, dintre care 4 aruncări de 3 puncte, câte reușise toată echipa mureșeană, care a punctat de la distanță doar prin Gál (de 3 ori) și Pop.

Teleormănencele au excelat la capitolul recurepări, unde Carla Bartee, pe lângă cele 17 puncte (2×3), a recuperat 18 mingi de sub panouri.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.