Activităţi noi în agenda culturală a judeţului Mureş Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

Activităţi noi în agenda culturală a judeţului Mureş

Aleşii judeţului Mureş au aprobat joi, 28 septembrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, completarea Agendei Culturale a Judeţului Mureş cu patru activităţi noi, care vor fi realizate în parteneriat cu alte instituţii şi organizaţii.

Astfel, Consiliul Judeţean Mureş va susţine cu suma totală de 42.000 lei următoarele manifestări: Gala Tradiţiilor Zonale (6.000 lei), Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „Săptămâna Tiberius” (15.000 lei), Festivalul MEDFUN 2017 (15.000 lei) şi un simpozion dedicat omagierii personalității prof. univ. dr. Simion C. Mândrescu (6.000 lei).

Gala Tradiţiilor Zonale

Astfel, primul eveniment cultural propus a fi înscris la Secţiunea A „Activităţi realizate de Consiliul Judeţean Mureş, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii”, este unul care privește un festival al tradițiilor zonei Târnavei Mici și se referă la susținerea unei Gale Tradițiilor Zonale, care concentrează jocurile populare pentru copii și dansurile pregătitoare, obiceiuri mai puțin cunoscute dar evidențiate pentru a fi cuprinse în rândurile celor culese deja și prezentate, dansurile populare maghiare specifice zonei dar și altor naționalități, totul organizat de Asociația Culturală “Kökényes”.

„Proiectul se desfăşoară în perioada 25 noiembrie 2017 în Glodeni și Târnăveni şi presupune prezenţa a peste 600 de spectatori, alături de cei 122 de membrii activi – copii și adulți”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

„Săptămâna Tiberius”

Distingându-se între evenimente, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „Săptămâna Tiberius” oferă un moment de virtuozitate și rigoare interpretativă care aduce un moment de distincție și seriozitate specifice celei mai de preț brățări a omului prin recunoașterea eforturilor la nivel național și internațional.

„Ne vor onora cu prezența invitaţi de marcă din linia muzicii de cameră care vor susține și masterclass-uri/ cursuri de măiestrie pentru inițiați, și vor completa paleta artistică a județului câştigându-se astfel puncte valori ce de credibilitate, considerație și dezvoltare. Festivalul va avea loc în perioada 12-19 noiembrie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș”, a subliniat Péter Ferenc.

MEDFUN 2017

Liga Studenților din Târgu-Mureș organizează în perioada 4-8 octombrie Festivalul MEDFUN 2017- un festival ce implică și acțiuni cultural-artistice sau sportive care împletite cu activitățile specifice workshop-uri pe specialități, campanii de sănătate publică și acțiuni de promovare și conștientizare a drepturilor și intereselor studenților, alcătuiesc un program complex, util și diferit.

„Devenit tradiție și apreciat de mediul studențesc, programele desfășurate presupun o gamă largă de jocuri – bubble football, escape room, paintball, fotbal, volei, tenis, înot, atletism, ciclism, baseball, darts, whist, jocuri pe calculator dar și concursuri de interpretare, desen, actorie și alte forme de exprimare artistică. Locațiile sunt diferite – campusul universitar, Complexul de  agrement și sport „Mureșul”, Platoul Cornești, Teatrul de Vară, centrul orașului Târgu-Mureș și nu numai”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Simpozion despre Simion C. Mândrescu

La Secţiunea C „Activităţi privind programul manifestărilor prilejuite de Centenarul  Marii Uniri şi al Primului Război Mondial” se propune o activitate cultural-științifică pentru omagierea personalității celui care a fost “omul din umbra Marii Uniri” – una dintre cele mai mari personalități mureșene care a militat și a activat pentru cauza înfăptuirii Marii Unirii de la 1918 dar și personalitate academică, didactică și pedagogică – cunoscut drept întemeietor al germanisticii moderne din România, și anume desfășurarea unui simpozion dedicat omagierii personalității prof. univ. dr. Simion C. Mândrescu, născut în satul Râpa de Jos, comuna Vătava, judeţul Mureș, eveniment ocazionat de aniversarea celor 150 de ani de la naștere, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri și al Primului Război Mondial în data de 24 noiembrie 2017, la Universitatea „ Petru Maior” din Târgu-Mureș.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE