Teatrul independent poposește  la  „Central Act” Sighișoara Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Teatrul independent poposește la „Central Act” Sighișoara

Teatrul T.a.C.T. din Sighișoara organizează, în perioada 6-8 octombrie, Festival de teatru independent Central Act. Timp de trei zile, iubitorii teatrului vor avea parte de cinci spectacole ale teatrelor independente din Sighișoara, Târgu-Mureș, București și Sibiu, în cele două locații ale festivalului, Sala „Teutsch” de la Central Park Hotel și Sala de spectacole „Mihai Eminescu”

„Pe jumătate cântec”,  de Crista Bilciu

Primul reprezentație din  cadrul  Central Act este „Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu, Teatrul de foc, București, care va avea reprezentația vineri, 6 octombrie, ora 18:00, la Sala „Teutsch” de la Central Park Hotel. Scris și pus în scenă de Crista Bilciu, spectacolul „Pe jumătate cântec” spune povestea Francescăi interpretată de Anda Saltelechi, de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. Spectatorii vor avea parte de  o poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare, despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.

Al doilea spectacol al zilei este „Monoloagele vaginului” după Eve Ansler, spectacol independent din Sibiu, avându-l în prim plan pe Laurențiu Bănescu, în dublă postură, actor și regizor. Spectacolul conţine şapte monoloage punctate, nu întâmplător, cu muzici alese de pe primul album Subcarpați şi reprezintă scanning-ul plin de comic şi de prospeţime al unei societăţi a discrepanţei sociale extreme, care evoluează încet şi dureros sub influenţa unor modele şi tendinţe globale.

De la „Idilă estivală”, la „Plăcerile adulterului”

Sâmbătă, 7 octombrie, ora 18:00, la Sala „Teutsch” de la Central Park Hotel,  se va juca spectacolul „Idilă estivală” în regia lui  Ion Mircioagă,  producție a Teatrului T.a.C.T. Sighișoara. „Idilă estivală” este un spectacol inspirat de una dintre scrierile dramaturgului polonez Sławomir Mrożek care spune povestea unei femei și a doi bărbați, pe care aceasta îi tulbură. Cum se întâmplă în aproape toate situațiile de acest fel, între cei doi bărbați se naște o rivalitate înverșunată; în întâmplarea la care sunteți martori, lupta este fără menajamente, căci miza ei e însăși viața. Un spectacol despre femeie ca argument necesar și suficient al existenței. O comedie cu final surprinzător, care îndeamnă la o clipă de meditație asupra lumii noastre, o lume în care lipsa de scrupule garantează succesul. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Gianina Iconaru, Ștefan Abrudan, Eugen Pădureanu și Denisa Capră .

În aceeași seară, la Sala de spectacole „Mihai Eminescu”, începând cu ora 20:00, se va juca spectacolul „Plăcerile adulterului” de Valentin Krasnogorov, regia Alexandru Ungur, o producție semnată Godot Cafe Teatru București.  Povestea spectacolului pus în scenă de  Alexandru Unguru, avându-i în distribuție pe Antonia Ionescu-Micu și Radu Micu sună cam așa : „Sunt seri în care simți că-ți fuge gândul deși nu ești singur. Și momente în care se derulează scenarii alternative în care orice pare posibil. Rutina se topește și respiri mai repede și pare că viața nu te trăiește ci te satisface cum n-a reușit până ieri. Ce poate face un inel ? Mai nimic. Nu-i o cătușă. Și uneori strânge prea tare. Seara asta poți lua niște lecții. Adulterul e plăcut dar are efecte adverse”.

Improvizații cu actorii Naționalului

Duminică, 8 octombrie , vine rândul actorilor târgumureșeni să intre în festival, mai exact Rareş Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază şi Zeno Apostolache, protagoniștii spectacolului „eMISIUNE IMPROsibilă” care se va juca Sala „Teutsch” de la Central Park Hotel începând cu ora 18:00. Cine a văzut „Campionatul de improvizație” de la Teatrul Național știe la ce să se aștepte, la un spectacol care te prinde şi te ţine de la un capăt la celălalt, în care protagoniştii îşi folosesc toate mijloacele de exprimare artistică, verbale, fizice, vocale, pentru a da viaţă unor situaţii care se nasc pe loc în faţa spectatorilor si prin implicarea acestora.

Astea fiind spuse, nu vă rămâne decât să mergeți la teatru, prețul biletului pentru un spectacol este de 20 de lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE