Home / Administratie / Voluntariatul, activitate curentă la ABA Mureș

Voluntariatul, activitate curentă la ABA Mureș

Distribuie

În dorinţa de a oferi cetăţenilor un mediu curat şi sănătos care să nu afecteze posibilităţile de dezvoltare a generaţiilor viitoare, a fost lansat Programul  “Let’s Do It, Romania” care în complexitatea sa are printre obiective asigurarea protecţiei mediului înconjurător şi conservarea resurselor naturale, în concordanţă cu cerinţele unei dezvoltări economice şi sociale durabile, precum şi creşterea nivelului de educaţie şi conştientizare a populaţiei privind realizarea acestor obiective.

Cel mai mare proiect de implicare socială din România

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş, “Let’s Do It, Romania” 2017 pentru instituții se desfășoară în această perioadă și este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

„Implicarea Administraţiei Bazinale de Apă Mureş şi a subunităţilor teritoriale în acest proiect a fost următoarea: stabilirea coordonatorilor proiectului la toate nivele, identificarea locaţiilor care trebuie igienizate, centralizarea datelor, stabilirea traseelor, contactarea voluntarilor, distribuirea în teritoriu a materialelor specifice ecologizării – saci, mănuşi, etc. luarea tuturor măsurilor preventive de securitate a muncii – accidente, munca voluntară prin mobilizarea angajaţilor proprii şi transportul deşeurilor”, se menţionează în comunicat.

Activităţi la Târgu-Mureş şi Iernut

În data de 22 septembrie, în municipiul Târgu-Mureș, în parteneriat cu Penitenciarul Târgu-Mureș, s-a organizat și desfășurat o activitate de igienizare a pârâului Poklos și a malurilor acestuia, în zona situată între podul Livezeni și podul Furnica. „Deținuții, împreună cu salariați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, au adunat 140 de saci cu deșeuri menajere și de vegetație, precum și ambalaje. Sacii menajeri, mănușile de unică folosință și transportul deșeurilor adunate au fost asigurate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș”, se arată în document.

În ziua de 29 septembrie, în colaborare cu în colaborare cu Primăria orașului Iernut și unitățile școlare din localitate, s-a desfășurat o acţiune de igienizare în orașul Iernut. „Am cuprins malul râului Mureș și a pârâurilor Șeulia și Comlod – Lechința. Au participat 230 de voluntari, salariați ai Administrației Bazinale de Apă Mureș, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș și subunități, salariați ai Primăriei orașului Iernut și elevi de la Școala Gimnazială din localitate. S-au adunat 250 de saci cu deșeuri menajere, agricole, forestiere și ambalaje. Sacii menajeri, mănușile de unică folosință și transportul deșeurilor adunate au fost asigurate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș”, se precizează în comunicat.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.