Home / Administratie / SOS lansat de consilierul judeţean Pokorny Vasile Ştefan. Instituţiile DGASPC Mureş, la un pas de colaps financiar

SOS lansat de consilierul judeţean Pokorny Vasile Ştefan. Instituţiile DGASPC Mureş, la un pas de colaps financiar

Distribuie

Consilierul judeţean Pokorny Vasile Ştefan, membru al Comisiei tehnico-economică din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, a tras un semnal de alarmă joi, 28 septembrie, cu privire la situaţia financiară a instituţiilor de asistenţă socială aflate în reţeaua Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.

Efecte neplăcute pentru beneficiari, dar şi pentru angajaţi

În alocuţiunea sa, susţinută la finalul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean, la capitolul „Diverse”, alesul judeţean UDMR a arătat că fără o rectificare bugetară pozitivă instituţiile de asistenţă socială ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş vor intra în colaps financiar până la finalul anului 2017.

„În martie, când am votat bugetul, s-a ştiut că cheltuielile, atât la capitolul celor de personal, cât şi la cele materiale, sunt acoperite pe aproximativ zece luni. Desigur, noi cu toţii am aşteptat cu inima la gură rectificarea de buget şi în urma acestei rectificări sumele care au fost acordate pentru asistenţă acoperă cheltuielile doar cu mici excepţii pe 11 luni. Deci în situaţia prezentă, ne aflăm în faţa unor neplăceri privind achiziţionarea combustibililor, lemnele de foc nu au putut să fie cumpărate, la fel după cum se ştie se scumpeşte şi curentul electric şi gazele naturale, deci vor fi probleme cu încălzirea instituţiilor. În continuare, la medicamente şi materiale sanitare avem probleme de achiziţionare, şi aşa mai departe… Este vorba inclusiv despre un capitol la fel de important, salariul pentru cel puţin 1.350 de persoane care lucrăm acolo, pe luna noiembrie pentru că pe decembrie se plăteşte în ianuarie”, a afirmat Pokorny Vasile Ştefan, care deţine şi funcţia de director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică din Brâncoveneşti.

Optimism…

Deşi situaţia financiară precară în care se află instituţiile de asistenţă socială din judeţul Mureş nu este tocmai roză, Pokorny Vasile Ştefan şi-a păstrat optimismul în soluţionarea problemei, respectiv într-o rectificare de buget în viitorul apropiat.

„Am avut o discuţie cu colegii săptămâna trecută şi am promis că o să supun atenţiei dumneavoastră, să ştim cu toţii. Nu mă îndoiesc de bunăvoinţa conducerii Consiliului Judeţean, care ne-a asigurat că, desigur, oamenii aceştia, de Crăciun nu vor rămâne fără salariu, iar asistaţii, bolnavii noştri, nu vor suferi de chestiile acestea elementare pe care le-am înşirat adineauri”, a precizat consilierul judeţean UDMR.

Péter Ferenc: “Aşteptăm rectificarea următoare de buget”

Interpelarea consilierului Pokorny Vasile Ştefan a primit răspuns din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

„Aşteptăm rectificarea următoare de buget şi să sperăm că va veni cât se poate de repede şi se vor rezolva aceste probleme”, a afirmat Péter Ferenc.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.