“Cititul este sănătos”, proiect care îşi propune promovarea lecturii. Mini-biblioteci pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 591 Vizualizări

“Cititul este sănătos”, proiect care îşi propune promovarea lecturii. Mini-biblioteci pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean

Un grup de nouă liceeni din municipiul Târgu-Mureş se pregătesc să implementeze proiectul “Cititul este sănătos” (Reading is healthy) prin intermediul căruia vor fi amenajate cinci mini-biblioteci în mai multe secţii ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Iniţiativa aparţine Fundației LEADERS şi face parte din cadrul programului național LEADERS Explore pentru elevi.

Proiect în trei paşi

Potrivit managerului proiectului, Daniel Micliuc, “Cititul este sănătos” este un proiect comunitar care are ca scop principal promovarea cititului, iar amplasarea celor cinci mini-biblioteci într-un spital îşi doreşte “să aducă puțină culoare experienței pacienților internați.”

“Drumul până la ultima etapă este unul complex, plin de încercări, pe care noi, nouă tineri liceeni, suntem gata să le înfruntăm. Primul pas este stabilirea condiților cu spitalul, și anume: să știm cât de grandioase pot fi aceste mini-biblioteci, în câte secții ni s-ar permite să le amplasăm și alte detalii. Al doilea pas este organizarea a trei evenimente în trei cafenele cu adevărat speciale din Târgu-Mureș, cu scopul de a promova cititul, dar și de a strânge o parte din fondurile și cărțile necesare realizării mini-bibliotecilor. Două dintre aceste evenimente vor avea loc în 12 octombrie, în J’ai Bistrot, și în 18 octombrie, în Office – Clubul Presei, unde vă așteptăm cu drag pentru donații și concerte susținute de artiști locali. Desigur, am dori ca acestea să fie umplute cu cărți care stârnesc interesul cititorului și îi provoacă mintea. Noi credem că dacă pacienții au astfel de lecturi, își vor putea menține sănătatea mintală care va ajuta la recuperarea lor”, a declarat Daniel Micliuc.

Managerul de proiect a mai precizat că după ce selecția cărților va fi gata și voluntarii vor avea toate materialele pregătite, aceştia vor face pasul final, respectiv vor amenaja mini-bibliotecile pe holurile spitalului.

“Nu dorim ca acestea să treacă neobservate, așadar le vom orna cu cât mai multă culoare”, a punctat Daniel Micliuc.

“Sănătatea mintală poate face diferenţa”

Proiectul “Cititul este sănătos” are ca termen limită de implementare data de 27 noiembrie 2017, iar voluntarii îşi doresc ca exemplul lor să devină, în timp, o practică uzuală în spitalele din România.

„În primul rând, ne adresăm unei nevoi căreia nu i-a fost acordată atenția cuvenită, și anume nevoia de divertisment a paciențilori internați în spital, fie pe o perioadă scurtă sau lungă. Sănătatea mintală reprezintă un factor important în recuperarea acestora și chiar poate face o mare diferență în unele cazuri. Noi ne propunem ca acest proiect să fie doar începutul, iar după câteva proiecte din ce în ce mai mari, să ajungem să îndeplinim cu totul această nevoie în cadrul spitalelor. În al doilea rând, dorim să încurajăm activitățile de relaxare productive, cum ar fi cititul. Atunci când citești, pe lângă evadarea din stresul zilnic, ești provocat să înțelegi anumite povești, teorii, ipoteze sau multe alte elemente care apar pe paginile pline de viață ale unei cărți interesante”, a menţionat Daniel Micliuc.

La evenimentele organizate în J’ai Bistrot şi Office-Clubul Presei donatorii sunt aşteptaţi cu multe surprize şi o atmosferă relaxantă, însufleţită de artişti locali.
“Proiectul are plăcerea de a beneficia de sprijinul Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi al Bibliotecii Judeţene Mureş, şi de parteneriate cu J’ai Bistrot şi Office-Clubul Presei, cărora echipa de organizare le transmite cele mai sincere mulţumiri”, a conchis Daniel Micliuc.
Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE