Mureșenii au dominat la Dunăre, dar s-au înecat la mal BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Mureșenii au dominat la Dunăre, dar s-au înecat la mal

BC Mureș Târgu-Mureș a debutat cu un eșec în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. „Tigrii” au condus aproape în permanență în partida disputată la Galați cu formația Phoenix din localitate, dar la final scorul a fost favorabil gazdelor cu 87-81 (19-19, 22-25, 23-23, 23-14). Evident, cu un sfert câștigat la trei puncte și două încheiate la egalitate, deznodământul a stat în cumpănă până la final, gazdele reușind pe parcursul întâlnirii să preia pentru a treia oară conducerea abia cu un minut și jumătate înaintea finalului, dar nu au mai cedat, mărindu-și chiar diferența. Mureșenii au început mai bine, cu un 5-0 reușit prin Sánta şi Person, al doilea cu arucare de 3 puncte, dar Phoenix a egalat la 12 după cinci minute și s-a aflat în avantaj în ultimul minut. BC Mureș s-a desprins în sfertul secund până la 10 puncte, dar gazdele au reușit un parțial 10-3 în ultimele trei minute dinaintea pauzei mari.

 

Sprintul final, deficitar

Gălățenii au reușit să preia conducerea în primul minut de după pauza mare, dar apoi BC Mureș s-a desprins până la 7 puncte la jumătatea sfertului trei. Finalul actului a reechilibrat scorul și la ultima pauză tabela arăta 67-64 în favoarea „tigrilor”, după ce Phoenix egalase la 62 și 64. Ultimul act a fost echilibrat până în penultimul minut, în care gazdele s-au desprins la 5 puncte. În ultimul minut debutantul în culorile BC Mureş, Deven Mitchell a înscis un coș, a transformat libera suplimentară și s-a ajuns la 83-81. Mitchell a devenit cel mai bun marcator al partidei, dar BC Mureș nu a mai reușit să revină, în timp ce gălățenii au mai înscris alte 4 puncte și au obținut o victorie muncită, profitând de câteva erori ale atacului mureșenilor. De remarcat și prezența, în condițiile deja cunoscute, a cinci străini în lotul mureșenilor, dar este nevoie de multă muncă la capitolul omogenitate.

Marcatori:

Phoenix: Rundles 25 (5×3), Pavlovic 21, Miller 13 (2×3), White 12 (2×3), Gugino 11, Petrişor 5

BC Mureș: Mitchell 29 (3×3), Person 13 (1×3), Borşa 11, Mijovic 10 (2×3), Sánta 8, Pita 6 (2×3), Mladenovic 4. Au mai jucat Steff, Stăncuţ şi Kilyén.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE