Sporturi „se sting”, sporturi apar Luduș
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Sporturi „se sting”, sporturi apar

La primăria orașului Luduș, luni a fost premiat un sportiv ludușean, campion național și european de care până în prezent nu s-a auzit. Acesta este Aurel Eduard Ilea, născut în Luduș, în anul 1975. Disciplinele practicate sunt inedite, născute din kaiac-canoe și canotaj. Interesant este faptul că pe măsură ce discipline de mare tradiție în sportul românesc au rezultate cel puțin dezamăgitoare, apar altele noi, care aduc rezultate de la primele participări.  Dar despre ce este vorba? Anul acesta Aurel Eduard Ilea a obținut cu echipa Voința Arad trei medalii, una de argint și două de bronz, la Campionatul European de Dragon Boat, desfășurat în perioada 6-9 iulie, în Ungaria în localitatea Szeged. Proba este disputată cu echipaje alcătuite din 12 membri, 10 la vâsle, un cârmaci și un toboșar (!!!), care imprimă ritmul. Disciplina provine din Asia  și capătă amploare în Europa. Mureșeanul participă în echipa arădeană deoarece la Târgu-Mureș, unde locuiește în prezent nu există încă un club de profil, iar la Arad, cu Claudiu Baboș în rol de selecționer, antrenor și vâslaș, aceasta capătă aripi. Dovadă stau rezultatele. „Putem fi mulțumiți de rezultatele obținute, dacă ținem cont de faptul că noi am fost abia la a doua participare și am avut adversari care participă de mult timp la aceste întreceri, cu alte condiții de pregătire”, a spus mureșeanul.

Club nou, proiecte îndrăznețe

Aurel Eduard Ilea a pus între timp și bazele constituirii unui club la Târgu-Mureș, MNCO Outdoor. Cu acesta a reușit în luna august să obțină titlul de campion și cel de vicecampion național în cadrul Campionatulului Național de kaiac-canoe și dragon boat, primul la seniori, al doilea la masters, competiție care a avut loc în localitatea Bascov din județul Argeș. Ca o „completare”, Edi a mai ocupat locul III în proba de slalom la prima ediție a Campionatului Național de Rafting desfășurat pe râul Buzău. Această ramură este de asemenea una nouă, practicată până în prezent doar pentru agrement. Ea conține trei probe, cu echipe din 6 membri: slalom în amonte și în aval, sprint și maraton, probă de 10 kilometri, după care rezultatele se însumează într-un clasament general. Pregătirile le fac pe râul Jiu, apa fiind mai învolburată, iar întrecerile au loc pe asemenea ape. În proiectul clubului se află și alte proiecte îndrăznețe, totodată spectaculoase, la care se spreră să fie angrenați și alți noi practicanți.

„A fost o onoare pentru mine de a fi primit și premiat de către primarul orașului meu natal, domnul Cristian Moldovan. Sperăm ca pe viitor să putem și noi organiza întreceri”, a declarat Edi Ilea după vizita la edilul Ludușului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE