Home / Interviu / Raportat la condiții, rezultatele CS Mureșul, mulțumitoare

Raportat la condiții, rezultatele CS Mureșul, mulțumitoare

Distribuie

Cu noua bază care speră să fie construită în termen de trei ani, clubul târgumureșean CS Mureșul va putea găzdui multiple competiții importante de înot sau polo. Un important pas înainte ar fi însă și definitivarea patinoarului artificial, dar și acest subiect este deocamdată unul mai delicat. Momentan, CS Mureșul merge înainte cu ceea ce are, deși condițiile nu sunt cele mai favorabile, se obțin rezultate. Amănunte despre acest subiect ne oferă directoul clubului, în inetrviu care urmează.

Reporter: Ce ne puteți spune despre rezultatele clubului de când vă aflați la conducere?

Iuliu Cosmin Pop: Nu aș putea spune că eram străin de activitatea clubului, deoarece înainte am fost timp de trei ani director adjunct. Cunosc situația, cunosc antrenorii și sportivii, am așadar continuitate. Mă aflu pe acest post din luna iulie a anului trecut, iar rezultatele din 2016 le consider mulțumitoare, nu ne putem plânge.

Rep.: Ne puteți oferi un bilanț?

I.C.P.: În cursul anului 2016 am cucerit un număr de 45 de medalii, 9 locuri I, 10 locuri II și 3 locuri III la seniori, la tineret un loc I și un II, iar la juniori 8 locuri I, 8 locuri II și 5 locuri III. Pe acest an nu avem făcut încă bilanțul, dar avem peste 30 de medalii și mai avem de susținut competiții.

Rep.: Numărul disciplinelor sportive s-a redus în ultimii ani.

I.C.P.: Da, este adevărat. Din cele 11 ramuri sportive care sunt trecute, din anul 2013, de când sunt eu la club, mai funcționează doar cele de  arte marțiale, ciclism, canotaj, lupte libere, patinaj viteză și baschet, cu o echipă de fete.

Rep.: Condițiile nu sunt cele mai bune, dar dintre toate aceste, patinajul viteză pare cel mai vitregit în privința bazei materiale.

I.C.P.: La această disciplină pregătirile le facem pe role, dar suntem singurul club care are o pistă pentru role. Pentru pregătirea pe gheață trebuie să ne deplasăm în alte locuri, până la definitivarea patinoarului, dar acesta este un alt subiect delicat. La această disciplină am organizat mai multe competiții, dar acestea s-au rărit din cauza problemelor din interiorul federației respective.

Rep.: Câți sportivi legitimați are în prezent clubul?

I.C.P.: În acest moment avem 135 de sportivi, în special copii. Seniori sunt mai mulți la arte marțiale. Motivul este unul ușor de înțeles. Tinerii, după ce termină școala, trec de 18 ani, ajung la seniorat, au nevoie de bani, iar noi nu le putem oferi un salar, deci nu au motivație. Astfel, cei mai mulți dintre cei care rămân în continuare fideli unei ramuri sportive, pleacă la cluburi care le pot oferi condiții mai bune și salarii. Ca finanțare pentru activitățile sportive putem spune că stăm totuși bine. Avem bani alocați din partea Ministerului, iar în urma proiectelor depuse la Consiliul Local, avem cofinanțare din partea Primăriei. Aceste sume nu sunt însă suficiente pentru a ne menține sportivii pentru marea performanță.

Rep.: Clubul va face un pas mare înainte cu noua bază.

I.C.P.: Bineînțeles, va fi cu totul atceva față de ce ave acum. Aceasta va fo o adevărată bază, în care vom putea organiza multe competiții importante, interne sau chiar internaționale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.