FOTO: Câțiva dintre elevii Colegiului Național Unirea care schimbă felul în care se organizează Balul Bobocilor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

FOTO: Câțiva dintre elevii Colegiului Național Unirea care schimbă felul în care se organizează Balul Bobocilor

Ediția din acest an a Balului Bobocilor la Colegiul Național Unirea va sta sub semnul inovației. Elevii propun un nou model de proiect, care să înglobeze o serie întreagă de evenimente socio-culturale. Regizorul și actorul Liviu Pancu a fost rugat să gireze proiectul care se va întinde pe intervalul 25 octombrie – 16 noiembrie (spectacolul fiind programat în 6 noiembrie) și va oferi publicului divertisment de calitate, la pachet cu o cantitate generoasă de informație educativă.

Tema balului și a activităților conexe este inspirată din romanul „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury prin care organizatorii vor să atenționeze lumea că arta și cultura sunt în pericol, valorile își pierd adevăratele repere, și societatea se superficializează.

Am făcut cunoștință cu câțiva dintre îndrăzneții elevi implicați în organizare care au fost invitați de Liviu Pancu la Teatrul Scena din Bastionul Croitorilor. Cu toții emană prospețime, o gândire dezinhibată și o atitudine proactivă, ceea ce îmi dă mare încredere în succesul demersului lor. I-am lăsat să spună, pe rând, câte ceva despre rolul lor în organizarea balului.

Patricia: „Eu fac parte din departamentul de decor și costume. Acolo ne ocupăm strict de confecționarea și aranjarea lor. Este un lucru foarte important după părerea mea, fiindcă este ceva care se vede, se simte și conturează foarte frumos scena balului.”

Patricia și Alis

Alis: „Eu sunt în echipa de sponsorizări și în cea de boboci. Fiecare din cei din comitetul de boboci vom avea repartizată câte o echipă și va trebui să cunoaștem elevii foarte bine și să menținem legătura între școală și ce se va întâmpla pe parcursul repetițiilor. Elevii trebuie să aibă o prezență impecabilă la școală și să dea un bun randament și la repetiții. De asemenea, în cadrul comitetului de sponsorizări, împreună cu colegii mei care ținem legătura cu diverse firme, încercăm cu diplomație și cu tact să facem rost de cât mai multe fonduri pentru a organiza un spectacol de nivel înalt.”

Ana: „Sunt în comitetul de decor și costume alături de Patricia, dar mă voi ocupa și de partea coregrafică, eu făcând parte din trupa școlii. E foarte greu din punctul de vedere al coregrafiei, fiindcă eu nu mă consider o coregrafă, sunt o dansatoare, dar va fi o provocare, și sunt foarte bucuroasă să fac parte din acest eveniment.”

Ana și Andrei

Andrei: „Sunt în comitetul de scenariu, în comitetul de publicitate și în comitetul conferințelor. Eu mă voi ocupa în principal de conferința de istorie fiindcă sunt un pasionat al istoriei. De asemenea, am în atribuții păstrarea legăturii cu speakerii care vor veni la conferință, și organizarea propriu-zisă a conferinței. De asemenea, îl ajut pe colegul meu Raul în comitetul de scenariu, și alături de mulți alții vom face tot posibilul să punem bazele unui eveniment de mare anvergură cu care probabil ne vom mândri și peste 20 de ani. În comitetul de publicitate ne-am ocupat împreună cu Raul cu crearea de afișe, flyere, stickere și materiale publicitare realizate mai ales în Photoshop, pe care le-am afișat peste tot pe unde am putut ca să ne facem reclamă, fiindcă asta este baza vânzării.”

Raul: „La fel ca și prietenul meu Andrei, sunt în comitetele de scenariu și de publicitate. Ce aș vrea să mai adaug la partea de publicitate este că, după ce se vor face ședințele foto unde vom avea flash mob-uri în oraș, unde vom avea conferințe sau repetiții, le vom stoca la noi în laptopuri, vom selecta ce este mai bun și le vom distribui mai departe, pe toate rețelele de socializare. Este o muncă zilnică, bazată pe o strategie, și nu e deloc ușor. Tot ce vom posta va fi mai întâi aprobat de Liviu. De asemenea, departamentele nu își vor divulga secretele între ele. De exemplu, noi, cei de la scenaristică, nu vom spune celorlalți ce am lucrat la scenariu. La final, fiecare departament este o piesă de puzzle, iar la bal, toate piesele se vor uni și vor forma evenimentul F-451.”

Raul

Raul a menționat că și felul în care balul este promovat și descris contribuie la succesul final al evenimentului. Cum metoda tradițională este deja previzibilă și, prin urmare, depășită, a fost nevoie de o reinventare a ei în ton cu tema din acest an a Balului Bobocilor: „În alți ani când s-a organizat balul, organizatorii mergeau în clase, în timpul orelor sau în pauze, împărțeau pliante, vorbeau cu bobocii, totul era foarte normal. De data asta, noi ne-am îmbrăcat în costume de armată, ne-am ascuns undeva, iar doi dintre noi au fugit în sălile de clasă ale bobocilor, s-au ascuns în spate, iar pe fundal se auzea o sirenă de la o boxă portabilă. Atunci, grupul nostru a intrat pe rând în căutarea fugarilor. Prima dată a intrat doar un coleg de-al nostru care s-a uitat și nu i-a văzut. A ieșit și a chemat alți colegi. Au intrat toți trei, apoi au mai intrat încă doi, apoi alți patru. În cele din urmă s-a format o armată de aproximativ 10 persoane. Am stat puțin înăuntru, iar colegul nostru Andrei a strigat tare: Percheziție generală! În acel moment, toate fetele, vreo 20 la număr, au intrat în clasă îmbrăcate în ținută și în maieu negru și au împărțit flyere cu recrutările care vor avea loc peste câteva zile. Noi, între timp, i-am găsit pe cei doi care erau ascunși, i-am dus în fața clasei, iar mesajul a fost că dacă bobocii nu se vor prezenta la rectrutări, vor păți la fel ca cei doi care au vrut să scape și care au fost trimiși la carceră (râsete). Feedback-ul pe care l-am primit a fost nemaipomenit. Pe urmă am pus afișe în liceu, și am văzut cum se aduna lumea imediat în jurul lor, cu mult entuziasm.”

Andrei crede că echipa de organizatori se află, împreună cu Liviu Pancu, pe drumul cel bun: „Această atmosferă dinainte de bal ne va face spectacolul mult mai incitant, și asta vrem să fie principala atracție a balului, laolaltă cu toate evenimentele care vor avea loc în jurul balului propriu-zis.”

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE