Home / Altele / „Macbeth” la Naționalul târgumureșean

„Macbeth” la Naționalul târgumureșean

Distribuie

În repertoriul stagiunii 2017/2018 a Teatrului Național Târgu-Mureș Compania „Tompa Miklós”, o reprezentație specială este tragedia „Macbeth”, de William Shakespeare, în regia lui Attila Keresztes, se anunță într-un comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”. Publicul târgumureșean își mai poate aminti și de premiera „Macbeth” din 10 mai 1969, când în spectacolul regizat de György Harag rolul titular era jucat de András Csorba.

Pornind de la o profeție a vrăjitoarelor și încurajat fiind de soția sa, bravul comandant îl ucide pe regele care tocmai se pregătește să-l decoreze. Pentru Macbeth, în urma crimei mișelești – faptă nedemnă de un militar –, timpul își pierde sensul. Efectul advers al puterii proaspăt dobândite, și în cea mai mare parte câștigată ilegal, este anxietatea constantă, care, cuplată cu puterea și ambiția inexorabilă, îl conduce pe Macbeth înspre alte crime în serie. Între rațiune și lumea vrăjilor granița se dizolvă. Macbeth și soția lui trăiesc în delirul conștiinței, în starea terifiantă de crimă și pedeapsă. Acești factori sunt analizați în montarea actuală de Attila Keresztes și echipa lui de creație.

Din distribuție fac parte: László Zsolt Bartha, Noémi Kádár, Balázs Varga, Barna Bokor, Attila Gáspárik, Szabolcs Csíki, Hunor Barabás, András Korpos, Gellért L. Kádár, Oszkár Meszesi, Miklós Levente Ördög, Ernő Galló, Botond Kovács, Ildikó P. Béres, Gábor Tollas, Örs Bálint, Ervin Ruszuly, Dávid Dabóczi, Orsolya Deák, Renáta Joó, György Kányádi, Franciska Szabó, Kornél Ádám, Loránd Czüvek, Márk-Cristopher Demeter, Ernesztó Lajter, Zoltán Pál, Gedeon András, Tamás Borsos, Dávid Scurtu, János Szilárd Szabó, Örs Takács, Levente Nagy, Péter Nagy.
Colaboratori muzicali: Csaba Boros și Gábor Ila. Cu participarea corului de cameră al Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Regia: Attila Keresztes; Decor: Viola Fodor; Costume: Bianca Imelda Jeremias; Asistent costume: Zsuzsi Szőke; Dramaturg: Péter Demény; Compozitor: Csaba Boros; Coregraf: David Daboczi.

Spectacolul poate fi vizionat pe scena Sălii Mari, în regim studio. Reprezentația este recomandată persoanelor peste 18 ani și este supratitrată în limba română.

Realizarea spectacolului a fot sprijinit de Ministerul Resurselor Umane din Ungaria și Fondul Bethlen Gábor.

Informații utile se pot obține pe paginile: www.nemzetiszinhaz.ro www.facebook.com/companiatompamiklos.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.