BC Mureș debutează în „junglă” cu victorie BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

BC Mureș debutează în „junglă” cu victorie

În etapa a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mureș Târgu-Mureș a obținut pe teren propriu victoria în fața formației SCM U Craiova, scor 78-75 (19-15, 15-20, 19-20, 25-20). Dacă în prima etapă mureșenii pierdeau la Galați cu Phoenix după ce au condus majoritatea timpului și au cedat în final, în jocul de vineri seara echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif a câștigat primul sfert la 4 puncte, le-a cedat pe următoarele două, dar finalul a fost de această dată unul inspirat. Craiovenii au reușit același număr de puncte în sferturile 2, 3 și 4, dar „tigrii” au crescut de la un act la altul.

Jocul a fost unul deosebit de echilibrat, cu numeroase răsturnări de scor. Pe rând ambele echipe s-au aflat în avantaj, diferența de un singur coș sau de 5-6 puncte alternând de asemenea. BC Mureș a început cu un 5-0, dar oaspeții au egalat rapid și s-au mai aflat până la prima pauză în avantaj doar la 8-7 și 10-9. Cea mai mare diferență a sfertului a fost consemnată la 16-10 pentru BC Mureș, care a încheiat actul cu patru puncte avantaj. În cel secund mureșenii s-au văzut din nou depășiți după primele două minute, după care seriile de câte patru sau cinci puncte au altenat. Doljenii au întors de la 32-28 și au intrat la pauza mare cu avantaj minim (34-35).

 

Goran, „idolul inamic”

Cu fostul idol al superterilor mureșeni în rol principal, repriza secundă a avut aceeași desfășurare. Craiovenii au avut aproape de jumătatea sfertului trei în mai multe rânduri avantaj de 6 puncte, la 38-44, apoi 47-53 și 49-55, dar BC Mureș a revenit cu două coșuri ale lui Mladenovic. La ultima pauză diferența era de un singur coș în favoarea oaspeților și soarta partidei se afla în cumpănă. În mai puțin de două minute din ultimul sfert mureșenii au preluat din nou conducerea, dar emoțiile au continuat până la final. Oaspeții au reușit egalarea la 66, după care aproape trei minute tabela a fost „înghețată” la acel scor. Au urmat minute în care craiovenii au condus la două coșuri diferență, dar la intrarea în ultimul minut avantajul era minim, astfel încât fiecare coș aducea echipa marcatoare în avantaj. Soarta a fost decisă în ultimele 10 secunde. Acestea au durat însă…5 minute, cu câte doi timpi de odihnă de fiecare parte, cu aruncări de la linia de libere. Ambele echipe se aflau în penalizare, dar oaspeții pierduseră trei oameni pentru cinci greșeli personale. „Tigrii” au fost mai siguri pe ei și, încurajați frenetic de public, au încheiat victorioși un joc foarte important pentru moralul echipei.

Marcatori:

BC Mureș: Mitchell 16 puncte (1×3), Person 15 (1), Pita 15 (1), Mladenovic 12, Mijovic 8 (1), Sánta și Stăncuț (1) câte 4, Steff și Borșa câte 2.

SCMU: Siriscevic 17 puncte (3), Martinic 15 (1), Samuels 13, Paasoja 10 (2), Vîrna 6, Novak 4 (1), Kikos (1) și Watson câte 3, Orbeanu și Berceanu câte 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE