Home / Social / Un milion de stele au strălucit la Târgu-Mureș

Un milion de stele au strălucit la Târgu-Mureș

Distribuie

Peste 4.700 de persoane au participat vineri, 13 octombrie, la evenimentul caritativ organizat de Caritas, Un milion de stele pentru nevoiași. Evenimentul s-a desfășurat simultan în 18 localități, printre care Târgu-Mureș, Sîngeorgiu de Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Sovata și altele. În Târgu Mureș, până la ora ediției s-au adunat 7.817 lei, 1.605 lei în Sîngeorgiu de Mureș și peste 3.000 de lei au fost colectați în Sovata. Donațiile sunt așteptate în continuare, la sediul Caritas din clădirea Deus Providebit, Piaţa Trandafirilor 61.

Solidaritate și conștientizare

Aceasta a fost a noua ediție a acțiuni de caritate, organizată în mod tradițional în fiecare octombrie, în opinia organizatorilor acesta fiind cel mai amplu gest de solidaritate organizat în România. ”Iluminăm cu candele un spațiu public, unde fiecare flacără semnifică solidaritatea față de cei aflați în nevoie. Este o oportunitate pentru fiecare dintre noi de a face un bine cu o donație și o candelă, astfel se exprimă vizibil că în ciuda tuturor dificultăților, interesul față de persoanele neajutorate există”, a arătat directorul filialei Mureș a Caritas, Ludescher László. La ediția precedentă, pe plan național au fost peste 5.000 de participanți, de la care s-au colectat peste 42.000 de lei, sumă din care au fost realizate aproximativ 600 de pachete cu alimente. În Târgu-Mureș, anul trecut s-au colectat 8.866 lei, din care au fost ajutate 110 familii nevoiașe și persoane în vârstă cu pachete de alimente oferite în preajma sărbătorilor de Crăciun. Pe lângă ajutorul material imediat, acțiunea și-a propus să conștientizeze opinia publică dar și autoritățile că există în preajma noastră un mare număr de persoane sărace și marginalizate, care au dreptul la o viață demnă și la o asistență socială de calitate.

Evenimentul a devenit deja obișnuință pentru mulți mureșeni, care aleg să participe împreună cu copiii, oferindu-le astfel adevărate lecții de caritate. ”Încerc să particip de fiecare dată când sunt în oraș. Este un gest simbolic, de solidaritate. Cei câțiva lei donați poate că nu înseamnă foarte mult, dar cred că este importantă și solidaritatea sufletească. Cei neajutorați trebuie să știe că ne gandim la ei și ne-am dori să putem face mai mult”, au declarat două participante, Bernadett și Katalin.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.