18 octombrie, Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane. Flash-mob anti-trafic de persoane, la Gimnaziul „Rebreanu” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 543 Vizualizări

18 octombrie, Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane. Flash-mob anti-trafic de persoane, la Gimnaziul „Rebreanu”

Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) derulează, în perioada 9-20 octombrie, o serie de evenimente dedicate Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, marcată anual în data de 18 octombrie.

Acţiuni în Harghita şi Covasna

Astfel, începând cu data de 9 octombrie, specialiştii Centrului Regional Târgu-Mureş al ANITP au fost prezenţi în mijlocul elevilor Şcolii Gimnaziale Praid şi Liceului Tehnologic din Corund. Acţiunile s-au desfăşurat până în data de 12 octombrie, vizate fiind şi unităţi şcolare din alte oraşe ale judeţului, respectiv Odorheiul Secuiesc, Cristuru Secuiesc şi Gheorgheni.

„Pe lângă informaţiile legate de fenomenul traficului de persoane, a formelor de exploatare şi transmiterea de sfaturi privind evitarea racolării, care au fost prezentate elevilor şi tinerilor cu care ne-am întâlnit, s-a avut în vedere şi informarea specialiştilor care vin în contact cu posibile victime ale acestui fenomen. În acest sens, angajaţii Primăriei şi personalul specializat de la Casa de tip familial din Cristuru Secuiesc au fost prezenţi la o şedinţă de lucru unde s-au dezbătut cauzele favorizante şi problematica din jurul acestui fenomen”, a precizat comisar şef de poliţie Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureş al ANITP

De asemenea, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost organizată o activitate de prevenire la o unitate şcolară din Miercurea Ciuc, prilej cu care consilierii educativi au reamintit existenţa liniei Help-Line 0-800-800-678.

Întâlnire la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

Acţiunile vor continua şi în săptămâna 16 – 20 octombrie, de această dată cu activităţi în judeţul Mureş, punctul culminant fiind întâlnirea de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş, care va avea loc miercuri, 18 octombrie.

„Pe lângă expunerea de lucrări artistice realizate de elevi, activitatea se va finaliza cu un flash-mob în faţa şcolii şi transmiterea publică a mesajului antitrafic. Derularea acestor activităţi reprezintă pentru noi şi un moment de aniversare a zece ani de existenţă a Centrului Regional Târgu-Mureş, ani în care am dezvoltat parteneriate, am implementat proiecte naţionale şi locale şi am reuşit formarea unui nucleu de acţiune care să intervină eficient în soluţionarea cazurilor semnalate, toate pentru reducerea fenomenului traficului de persoane în plan local”, a subliniat comisar şef de poliţie Zaharia Cristina Gabriela.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE