Home / BC Mures / Serie „de foc” pentru „tigri”

Serie „de foc” pentru „tigri”

Distribuie

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș va înfrunta în etapa a III-a a Ligii Naționale formația CSM Steaua Eximbank București. Partida va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 20.00, în sala „Mihai Viteazul” din Capitală, fiind transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport. Pentru mureșeni întâlnirea cu vicecampioana ultimei ediții va fi un adevărat test de „maturitate”, în fața unui adversar cu un potențial economic net superior. „Tigrii” au cedat în prima etapă la Galați cu Phoenix, după ce au condus majoritatea timpului, după care au avut un final foarte bun în meciul cu SCM U Craiova, pe care a învins-o în etapa trecută. Bucureștenii și-au întărit lotul, dar au la rândul lor o singură victorie în primele două etape. Au învins fără emoții pe Dinamo București, scor 97-65, dar au pierdut în etapa a II-a la Sibiu, 74-88 cu CSU din localitate. După întâlnirea de la București, BC Mureș va avea alte jocuri foarte grele. În etapa viitoare, vineri, 27 octombrie, de la ora 19.00 vor primi vizita campioanei ediției trecute, CSM CSU Oradea, cu care și-a disputat finala până la jocul decisiv, după care se vor deplasa la campioana en-titre, U-BT Cluj-Napoca. Așadar, o adevărată „serie de foc” pentru mureșeni, cu trei adversare care au disputat finalele ultimelor două ediții.

Bilanț echilibrat, avantaj relativ pentru gazde

Întâlnirea cu formația bucureșteană este a 30-a partidă oficială între cele două echipe. Bucureștenii conduc cu 15-14 și, pe lângă avantajul aminitit, par avantajați și de faptul că ambele partide ale ediției trecute au obținut victoria: 80-62 la București și 93-87 la Târgu-Mureș. De remarcat faptul că după ce în primele 12 dueluri o singură dată s-au impus oaspeții, victoria din deplasare aparținând bucureștenilor în urmă cu peste șase ani, în primăvara anului 2011, în următoarele dueluri oaspeții au fost cei care au avut mai des câștig de cauză, cu avantaj de 7-6 pentru BC Mureș. În această perioadă doar de patru ori a învins formația gazdă, cu câte două victorii de fiecare parte. Ultima victorie a „tigrilor” a fost înregistrată în returul play-off-ului ediției trecute în urmă cu un an și jumătate, la Târgu-Mureș. Atunci au învins cu 75-72, dar de atunci s-au schimbat multe lucruri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.