Home / Social / Cine ”parfumează” gangurile noastre toate?

Cine ”parfumează” gangurile noastre toate?

Distribuie

Puțini sunt cei care nu sunt obligați periodic să traverseze gangurile orașului. Și nu există trecător care să facă traversarea fără regrete. Pe lângă mizeriile pe care vântul le adună în ele cu predilecție, majoritatea sunt folosite drept toalete publice de către unele ”specimene”, deși întreg orașul este împânzit de camere de supraveghere. Problema nu putea trece neobservată vigilenților de pe rețeaua de socializare, noua agora.

Ce se spune în agora

De această dată, discuțiile au fost provocate de o fotografie înfățisând gangul din fața Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș care, chiar și fără impresiile olfactive care nu pot răzbate ecranul, este unul dintre cele mai constant infecte ganguri din oraș. Aparent, vinovații nu sunt concetățenii noștri. ”Nu să p…ă ăștia de la noi, o devenit o tradiție precum moaștele… vin pelerini din Galați, Dolj, Brăila”, a fost de părere un glumeț. Alții însă au tratat subiectul cu seriozitatea de rigoare. ”Îngrozitor, infect, nici nu poți să mergi pe carosabil …mă mir că de atâția ani nu vede cine trebuie, rușine pentru un oraș care se pretinde curat”, a remarcat N.M. ”Trebuie întrebată și primăria de ce a închis mai toate WC-urile publice! De fapt și coșuri de gunoi abia se mai găsesc și pe multe străzi lipsesc cu desăvârșire”, a spus M.J. ”E la fel în pasajul subteran CFR, la fel în spate la Teatrul Național ….și poate mai sunt locuri de genul. Dar mă întreb și câte WC- uri publice sunt în acest oraș ? Din 10 nesimțiti și urangutani care fac asta poate 3 sau 4 s-ar duce la o toaletă publică dacă ar avea unde…..E la fel ca la Pădurea de pe Centura din Târgu-Mureș. După ce s-au montat coșuri de gunoi a devenit mult mai plăcută zona…”, a constatat L.I.

Pericol pentru sănătatea publică?

Unii au îndemnat instituția să folosească mai des și mai cu curaj chitanțierele din dotare. Au fost și voci care au pus problema din punctul de vedere al sănătății publice, aceste ganguri fiind adevărate focare de infecție. ”Acest obicei nu reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, dar este într-adevăr un disconfort pentru trecători”, a fost de părere dr. Stelian Caraghiaur, purtătorul de cuvânt al DSP Mureș. În opinia acestuia, concetățenii noștri au alte obiceiuri care pot fi considerate periculoase pentru sănătatea publică. În privința spațiului amintit însă, instituția nu poate reacționa mai mult decât o face. ”Gangul nu ne aparține, chiar dacă practic trece prin clădirea instituției. Ca atare, noi nu avem dreptul nici să punem camere de luat vederi, și nici nu putem da amenzi. Tot ce putem face este să igienizăm de câte ori este nevoie”, a explicat dr. Caraghiaur.

Amenzile vor continua

Se pare însă că zilele ”pelerinajelor” la gangurile târgumureșene sunt pe sfârșite. Problema a ajuns să fie recunoscută ca atare de Poliția Locală, care în trimestrul al treilea al acestui an s-a axat tocmai pe combaterea acesteia. ”În perioada iulie-septembrie, am aplicat exact pe această tematică 21 de sancțiuni, concretizând 21 de amenzi cu sume cuprinse între 50 și 200 de lei. Acestea au fost aplicate în pasajul subteran CFR, în gangul din cartierul 7 noiembrie, gangul din zona Fortuna din cartierul Tudor și în cel din zona magazinului Loto din Dâmbu Pietros”, a arătat șeful Poliției Locale, Valentin Bretfelean. Acesta a promis că acțiunile vor continua în forță, inclusiv în gangul din fața DSP.

Edith VEREȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.