FOTO: Târgu-Mureș la Festivalul Național de Teatru București 2017! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 260 Vizualizări

FOTO: Târgu-Mureș la Festivalul Național de Teatru București 2017!

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la București a început vineri, 20 octombrie, și a fost deschisă la Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale“ de spectacolul invitat „Hamlet | Collage“. Producție a Teatrului de Stat al Națiunilor din Moscova, jucat de Evgeny Mironov și pus în scenă de celebrul regizor canadian

Robert Lepage, biletele spectacolului au fost epuizate până la finalul primei zile în care au fost puse în vânzare, fiind unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului.

Publicul a rămas fără cuvinte în fața unei extraordinare demonstrații de artă vizuală și a aplaudat îndelung echipa din spatele acesteia, în prezența regizorului.

La finalul reprezentației, audiența s-a retras în foaier și în fața teatrului unde a socializat într-o atmosferă festivă și destinsă. Au putut fi remarcate nume importante ale teatrului românesc, precum Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, Radu-Alexandru Nica, Crista Bilciu, Andrei și Andreea Grosu,dar și critici și observatori ai fenomenului teatral precum Monica Andronescu, Alina Epîngeac, Oana Stoica și Răzvan Penescu. La eveniment au participat de asemenea Gáspárik Attila, director executiv al Teatrului Național Târgu-Mureș, și Oana Leahu, decan al Universității de Arte din Târgu-Mureș.

Mariana Mihuț (stânga) și Victor Rebengiuc

Ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru se va desfășura în perioada 20 – 30 octombrie și va oferi publicului 91 de reprezentații însumând 53 de producții realizate de 40 de teatre din București și din țară, dar și 3 spectacole invitate din străinătate. Reprezentațiile se vor ține în 15 spații culturale bucureștene. De asemenea, vor avea loc numeroase conferințe, expoziții și lansări de carte.

Ion Caramitru

Producătorii FNT sunt UNITER (Uniunea Teatrală din România), ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București) și Teatrul Național „I.L. Caragiale“ din București. Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Primăria Municipiului București.

Târgu-Mureș va fi prezent cu trei evenimente

Târgumureșenii au motive de mândrie în acest an. Orașul este reprezentat în cadrul festivalului de Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș cu spectacolul „Bulgakov 17“ în regia lui László Bocsárdi, care va fi reprezentat joi, 26 octombrie, la Sala Mare a Teatrului Național din București de la orele 17.00 și 21.00. Compania „Tompa Miklós“ va fi prezentă cu spectacolul „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte“ de Radu Afrim, reprezentată duminică, 22 octombrie, de la ora 18.00 la Sala Mare a Teatrului Național din București.

De asemenea, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș va organiza marți 24 octombrie, ora 11.00 la Sala Mare de la ARCUB – Hanul Gabroveni conferința intitulată „3Layers – Teatrul în educație și acțiune“ a cărui temă va fi „Teatrul educațional și experimentarea cu metode teatrale de intervenție socială“.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE